donderdag, juli 28, 2011

WE300 18-07-2011

Ze woonde hier al heel lang maar dit had ze nog nooit meegemaakt. Ze keek achter het gordijntje langs. Het was vast niet pluis bij buurman, die mannen in overalls liepen er nu al de hele ochtend rond.

Eerst in huis dus wat daar gebeurd was kon ze helaas niet zien. Nu waren ze echter in de tuin bezig. Mannen in overalls die ieder hoekje en gaatje bekeken. Ze hadden zelfs met zo’n slang met een lampje in de regenput gekeken. Op een schermpje. Dat had een van de mannen in zijn hand gehouden terwijl de ander met die slang in de weer was. Er zat vast een camera in die slang. Hoe konden ze die zo klein maken vroeg je je toch af?

Nu waren ze achterin de tuin bezig. Net waren er wat schoppen gehaald en nu groeven ze ergens naar in de greppel achterin de tuin. Ze keek weer achter het gordijntje langs: nog steeds net buiten haar zicht. Het was wel spannend, maar toch ook een beetje eng. Waar zochten die mannen naar?

Was die buurman die altijd zo aardig groette misschien heel anders dan hij over kwam? Een misdadiger die de bewijzen in zijn tuin had begraven? Misschien zijn buit? Misschien wel een lijk?

Ze griezelde en keek weer even. Nog steeds niets te zien. Wat zou ze vanmiddag veel te vertellen hebben bij haar vriendinnen!

Een van de mannen klom uit de greppel en liep naar het huis om even later met buurman aan de arm terug te keren. De man hield een heel verhaal tegen buurman. Voorzichtig zette ze het raam op een kiertje, dan kon ze misschien horen waar het over ging.

Ze hoorde nog net de woorden “dus als U zulke zaken door het toilet spoelt kunt U wachten op wateroverlast”.


WE-300 is een initiatief van Plato. Daar vind je ook de opdracht, de spelregels en linkjes naar de verhalen van andere deelnemers.

Geen opmerkingen: