dinsdag, september 06, 2011

Digitaal paspoort.

Niet alleen bij web(-)log gaat wel eens iets mis, de overheid kan er ook wat van. Met tot gevolg dat momenteel van veel overheids websites de veiligheid niet gegarandeerd kan worden. Een kwalijke zaak die dan ook volop aandacht krijgt in het nieuws.

Zo wist het NOS journaal in een item hierover te melden dat ook veel gemeenten nog last hebben van de ongeldige certificaten en dat daardoor allerlei zaken die men gewoonlijk via internet kon regelen thans niet op die manier geregeld kunnen worden.

Zo is het volgens het NOS journaal in veel gemeenten momenteel niet mogelijk een paspoort digitaal aan te vragen en kan het nog wel even duren voordat dit weer overal mogelijk is.

Heb ik toch nog een extra nieuwtje voor ze: een paspoort digitaal aanvragen is zelfs in geen enkele gemeente mogelijk, is dat nooit geweest en zal dat ook niet worden. Gewoon omdat je digitaal de pasfoto misschien nog aan kunt leveren maar op die manier niet te controleren valt of degene op de foto ook degene is die het paspoort gaat gebruiken. En die tegenwoordig verplichte vingerafdrukken zijn al helemaal niet digitaal aan te leveren.

Dus moet een paspoort sowieso persoonlijk worden aangevraagd. En daar hebben foute certificaten helemaal niets mee te maken.

Misschien de volgende keer je huiswerk doen voor je een reportage maakt meneer van de NOS?

Geen opmerkingen: