vrijdag, oktober 14, 2011

Beetje teveel van het goede.

Inmiddels doet de pc het al weer een tijdje zonder problemen dus dat lijkt inderdaad opgelost. Wat echter nog niet opgelost is blijft het schilderwerk van de buitenkant van mijn huis. Een paar weken terug zou de schilder van het mooie nazomerweer gebruik maken om ook de voorkant verder af te werken en wat puntjes op diverse i's te zetten. Dus werd hij prompt ziek en was het mooie weer op tegen de tijd dat dit weer over was.

Schilders lijken trouwens wat tegen mij te hebben: het gebouw van de motorclub zou in opdracht van de verhuurder ook schoongemaakt en geschilderd worden en daar moest wel iemand van de club bij zijn voor het openzetten (en aan het einde van de dag weer sluiten) van ramen en deuren. Aangezien de meeste leden overdag gewoon werken ben ik in zo'n geval dus de aangewezen "vrijwilliger" om een dag te gaan zitten duimen draaien. En nog helemaal voor niets ook: ik ben er twee dagen geweest, maar geen schilder gezien. Daarna heb ik het maar voor gezien gehouden, als ze me nodig hebben bellen ze maar.

Verder zit ik weer even in de belastingpapieren: kwartaal overzichten en btw-aangiftes voor een paar mensen en iemand die ontdekte dat hij zichzelf al jaren lang tekort deed zodat er nu 10 aangiftebiljetten voor hem en zijn echtgenote moesten worden ingevuld. Levert wel weer een zakcentje op maar kost ook een hoop tijd (ik heb trouwens voor dit geval maar een uurtarief gehanteerd in plaats van mijn gebruikelijke 20 euro per formulier, dat vond ik toch een beetje teveel van het goede worden).

En dan had ik bij de reparatie van de pc ontdekt dat het achter die pc een enorme chaos aan kabeltjes was. Goede reden om die maar eens allemaal los te gooien en opnieuw te ordenen. Bovendien heb ik in de loop van de tijd wat extra randapparatuur aangeschaft als een dia/foto/negatiefscanner, een cassettedeck met USB-aansluiting, een pick-up met USB-aansluiting en een bos kabels met bijbehorend programma om videobanden naar de pc over te zetten. Mijn bureaublad begon daarvoor wat te klein te worden zodat alles op een plank in de kast lag en ik iedere keer weer de juiste apparaten en snoeren bij elkaar moest zoeken.

Nu had de Praxis deze week een setje van twee bijzettafeltjes in de aanbieding en enig meetwerk leverde op dat de grootste daarvan prima op het bureaublad zou passen. Alleen een extra plank er tussen knutselen en dan heeft al die extra apparatuur een prima plekje en is het als ik iets wil doen alleen nog een kwestie van het juiste USB-kabeltje aansluiten.

Waarmee ook de dag van vandaag al een heel stuk heen is, straks nog wat boodschappen doen en als het dan nog steeds goed weer is maar eens verder met het opruimen van de tuin (niet te enthousiast: er moeten wel genoeg plekjes voor vogeltjes blijven om beschutting te zoeken en om tussen de bladeren te rommelen op zoek naar iets eetbaars).

Geen opmerkingen: