zaterdag, april 07, 2012

Hoe lijkt dit?

Gelijk maar even aangepast. Het reageergeval van Blogger is weer in werking gesteld en dat van Halo is er uit. Tot 1 oktober kan ik oude reacties desgewenst nog wel in beheer van Haloscan terugbekijken, daarna zijn ze foetsie. Beetje jammer misschien, maar ik ben niet van plan vele duizenden reacties dan maar op mijn computer op te gaan slaan voor de enkele die na jaren misachien toch nog een keer interessant blijkt.

De eerste keer dat je reageert in dit nieuwe reageergeval moet je wel even een identiteit kiezen: voor de meesten zal dat "Naam/URL" zijn waarna je je naam en het adres van je eigen blog in kunt vullen. Als het goed is wordt dit onthouden en hoeft dit dus maar eenmalig zolang je niet een keer je cookies rigoreus opruimd.

Ik heb zoals jullie zien trouwens gelijk maar eens voor een wat andere kleurenschema gekozen. Hopelijk bevalt het. Zo niet: laat het even horen in de reacties en als er heel veel mensen zijn die er een probleem mee hebben verander ik het misschien nog een keer. Mij bevalt het voorlopig goed: niet te scherp aan de ogen en toch ondanks mijn lichte kleurenblindheid goed te lezen.

14 opmerkingen:

Frans54 zei

Recente reacties er in de Blogger versie op gezet: bij die van Halo komen tenslotte geen nieuwe commentaren meer bij. Heeft hem in eerste instantie wel volgegooid met de nodige onzin om de tien vol te maken.

Ximaar zei

Ik vind de kleuren en lettertype prima. Was Halo/JS niet te importeren bij Blogger?

Mij maakt het niet zoveel uit. Hier moet ik weer telkens opnieuw mijn gegevens invullen, maar bij JS was dat ook regelmatig nodig.

Bij de gratis Wordpress.com is het de laatste maand ook niet alles voor mensen doe ooit een mailadres hebben achter gelaten bij wordpress of gravatar. Ik raad mensen tegenwoordig aan om het mailvak leeg te laten, dan gaat het wel goed.

Een andere optie is Dinqus en die kan je hier ook mogelijk aan koppelen. Maar ook die vind ik niet alles en zeker niet dramatisch beter dan dit systeem.

Anoniem zei

De nieuwe lay-out ziet er wat mij betreft prima uit, Frans.
Het reactieformulier van Blogger werkt volgens mij de laatste tijd prima. Sinds een paar weken zijn er op dat vlak problemen bij Wordpress, en zo is er pveral en altijd wel wat mis ...
Goede Pasen gewenst!

Hendrika zei

Ik vind dit kleurenschema prettig, mooier zelfs dan je vorige design. Haha, wat dacht je: het is voorjaar, alles maar eens van een fris kleurtje voorzien ;-)?!!

Frans54 zei

@Ximaar: geen idee: de informatie van de kant van Halo/JS-kit is uiterst summier en slecht te vinden en FAQ/Help pagina's geven ondanks dat ik toch bij Halo ingelogd ben alleen de mededeling dat ik geen toegang tot die pagina's heb. Schiet niet op dus en ik heb geen zin me er verder al te druk over te maken: tegen de tijd dat hun systeem helemaal uit de lucht gaat zijn de jongste reacties die daar staan tenslotte ook al minimaal een half jaar oud (vandaar ook dat ik maar even haast maakte met omschakelen)

Hanny zei

Het nieuwe kleurenschema is uitstekend!
Jammer van alle reacties. Maar ja, soms krijg je niet wat je graag zou willen.
Ik wens je heel plezierige paasdagen!

rob hamilton zei

Ik vind het een grote verbetering, want een stuk rustiger.

Min zei

Ziet er mooi uit hoor!

Annemarie zei

Het ziet er prima uit hoor Frans! :-)

mack zei

Ik zou er niks meer aan veranderen.

Frans54 zei

@allen: bedankt voor de feedback. Zo te lezen kan ik het advies van Mack met een gerust hart opvolgen.

Henk van S tot S zei

Lijkt mij wel goed!
Je tanden noodgedwongen dus meteen maar in wat nieuws gezet ;-)
Dat Halo leek mij trouwens steeds trager te worden.

Frans54 zei

@Henk van StotS: Klopt, gaf regelmatig blanke pagina ipv reageergeval, wilde reacties niet plaatsen om ze later dubbel te laten verschijnen etc. Ik vermoed nu dat ze al langer weinig meer aan onderhoud deden.

Anoniem zei

bevalt erg goed.