donderdag, april 26, 2012

Wat een boef.

Komt vanmorgen Poesebeest binnen wandelen met een halsbandje om. Met daaraan een kokertje. Een verrassende ontwikkeling die om het openen van het kokertje vroeg.

Poesebeest blijkt dus Rakker te heten en toch een mannetje te zijn (ik had er nooit echt naar gekeken en ging uit van een vrouwtje op basis van het postuur en het model van de kop) en wel degelijk een eigen thuis te hebben.

Waar ze hem al heel lang kwijt waren, maar waar hij onregelmatig nog wel langs kwam. Omdat ze toch wel benieuwd waren hoe het zat hadden ze hem nu maar een bandje om gedaan.

Vermoedelijk is hem ooit iets overkomen waarna hij zich een tijdje in een donker hoekje verstopt had: toen hij voor het eerst bij mij verscheen was hij vreselijk schuw, schrikachtig en erg mager. Daarom zag ik hem altijd aan voor een zwerver. Ook de eigenlijke baasjes hadden gemerkt dat hij toen hij zich daar weer eens liet zien veel schrikachtiger was dan voorheen. Inmiddels is het ergste overigens wel weer van dat schrikachtige af, hoewel hij vreemde of harde geluiden wel nog liever uit de weg gaat en hij vreemden (zoals de huishoudelijke hulp) meestal niet uit zichzelf benaderd.

We hebben afgesproken dat ik even probeer of het lukt hem af te wennen hier te eten. Als dat niet lukt gaan we gewoon door zoals het nu loopt. Wel zal ik hem dan zoveel mogelijk om drie uur 's middags (de tijd dat de feitelijke baasjes van het werk/uit school komen) naar buiten sturen en hem in ieder geval niet meer tot 's avonds laat binnen laten: bij hen werd hij altijd rond negen uur naar binnen geroepen dus zal ik ervoor zorgen dat hij in ieder geval voor die tijd buiten is.

Aanlopen zal hij wel gewoon blijven doen, zeker als het weer wat beter wordt en de achterdeur open staat, maar dat is geen probleem: dan hebben zowel ik als Poesebeest wat gezelschap terwijl zijn andere personeelsteam aan het werk en op school is.

En ondertussen denk ik: "wat een boef, stiekem proberen van twee walletjes te eten".

5 opmerkingen:

Anoniem zei

ach een poes die wat meegemaakt heeft waardoor hij zo reageert mag wel een leuk eetadresje hebben. Bovendien zijn zijn baasjes overdag weg en dan is toch leuk dat hij bij jou terecht kan.

Als afwennen niet lukt en jij vind geen probleem dat ie aanwandelt. Lekker laten doen dan. Of misschien als ie langs komt gewoon een kattensnack geven en meer niet dan kan hij bij zijn baasjes eten.

ctje

Hanny zei

Een heel slimme kat. Niet een huis met personeel, maar twee. :-)

Anoniem zei

Dus dat wordt een co-bazenschap dat heeft de kat goed geregeld. Of zoals mijn zoon altijd zegt een hond heeft een baas en een poes heeft personeel. ;)

Hendrika zei

Ha, slim Poesebeest. En beide partijen maar met brokjes sjouwen :~D.

Kwebbel zei

Ha als hij een beetje slim is dan blijft hij van twee walletjes eten.
Twee huizen met personeel, wat wil je als kat nog meer? :-)