donderdag, mei 24, 2012

Daar ben ik weer.

Na een zeer geslaagde vakantieweek (het weer viel alleszins mee: eerste helft wel koude nachten en geregeld wat regen - maar de hoeveelheden vielen best mee - maar de tweede helft werd het een stuk beter - lees: warmer - dan de lange termijnverwachting die ik voor vertrek bekeek voorzag) ben ik zondagmiddag laat weer thuis gekomen. Vrienden uit de kop van Noord-Holland vonden een aantal kilometers omrijden geen probleem en brachten mij in ruil voor een uitsmijter en wat koffie keurig thuis.

Waar achter de deur een flinke stapel huis aan huis bladen, reclame (er blijven steeds maar van die figuren die de JA/NEE sticker niet wensen te begrijpen), post en wat enveloppen die mensen met vragen over belasting/toeslagen o.i.d. in de loop van de week door de brievenbus hadden gegooid wachtte.

Na deze opgeraapt en op tafel gedeponeerd te hebben en de vrienden na hun maaltijd uitgezwaaid te hebben was het eerst tijd de bagage uit te pakken, kleding e.d. in de wasmand te gooien, bestek en aanverwante bij de afwas te parkeren, de slaapzak te luchten te hangen en want spullen weer terug in de kast te schuiven.

Daarna de stapel papier eerst maar eens uitgezocht en de computer opgestart, waar direct een stuk of 130 mails binnenrolden. Na ook deze gesorteerd te hebben en een paar voicemail berichten die er tussen zaten direct maar beantwoord te hebben (meer belasting vragen en wat zaken voor de motorclub) was het tijd om mezelf van een eenvoudige doch voedzame maaltijd te voorzien (een portie ovenschotel aardappel anders dat ik in de vriezer had geparkeerd en een potje home-made appelmoes) en eerst maar eens een nacht bij te gaan komen.

Maandag eerst maar eens diverse voorraden aangevuld zodat ik de rest van de week te eten en te drinken had, twee belastingvragen opgelost en een bezoek aan de huisarts gebracht voor de maandelijkse B12 injectie. Dinsdag de huishoudelijke hulp, 's avonds een bestuursvergadering van de motorclub en tussendoor de dagafschriften die bij de post zaten gecontroleerd en opgeborgen en de aangetroffen rekeningen betaald.

Woensdag de foto's van de vakantie naar de pc overgebracht en waar nodig rechtop gezet, een belastingaangifte in orde gemaakt, wat aanvullende boodschappen gedaan en de huis-aan-huis bladen van twee weken doorgebladerd en aan het oud papier toegevoegd.en vandaag een boterkoek gebakken voor een verjaardag morgen en alvast wat van het onkruid  - dat kennelijk vond dat het de afgelopen week erg groeizaam weer was - uit de tuin verwijderd.

Of te wel: ik had direct weer een goed gevulde week. Het verslag van de vakantie komt hopelijk nog een keer, maar als eerste zal ik weer een logje gaan maken over de Kunstroute Oosterhout: twee kunstenaars hebben tenslotte nog wat aandacht voor hun werk van me tegoed.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

zo te lezen heb jij geen tijd om bij te komen van de vakantie en moet je je vakantie week inhalen.

ctje

annespike.nl zei

Je lijkt het wel druk te hebben....
:-)

Anoniem zei

Hopelijk heb je nu wel even kunnen genieten van het prachtige weer.

Anoniem zei

Zou, je kon dus gelijk weer flink aan de bak ...... lekker druk. :-)

CiNNeR zei

Zo ben je snel weer toe aan vakantie ;) Fijn dat je het goed hebt gehad en welkom terug!