vrijdag, mei 11, 2012

Toch maar een dagje later.

Gisteren regende het hier 's morgens nogal, reden om de buienradar maar eens te raadplegen. Die gaf aan dat het op de Veluwe ook regende en liet in de vooruitzichten zien dat er in de loop van de middag weliswaar een periode van een uur of twee a drie zou zijn met droger weer, maar daarna naderde alweer een volgend gebied met buien. Daarin kwam op de buienradar ook de kleur rood voor, wat meestal geen al te best teken is.

Goede reden dus om toch maar vandaag pas te vertrekken. Dat had bovendien een paar voordelen: een paar leden van de motorclub had de nota voor contributie en/of clubweekend nog niet betaald en krijgt dus nu vandaag al een herinnering op de deurmat in plaats van pas over een week. En ik heb nu iemand kunnen regelen die me even naar het station in Heerenveen brengt.

Dat maakt de reis een stuk makkelijker: treinen zijn een stuk makkelijker om met zware bagage binnen te klauteren dan bussen. Bovendien hebben ze tussen de rijtuigen een balkon met een paar klapstoeltjes waarop je ook prima zit. Dus hoef ik in de trein mij niet met de wat onhandelbare bagage tussen de rijen met stoelen door te wurmen.

Het is trouwens gelukt om de bagage toch allemaal in de wat kleinere tas te krijgen: alleen moest ik daarvoor het grondzeil, het luchtbed en een regenbroek+ -jas in de tas van de tent erbij proppen. Die daardoor flink zwaarder is geworden dan de oorspronkelijke 4,5 kilo. Dat wordt dus vooral in Zwolle even flink sjouwen om de trein richting Dieren op te zoeken.

Maar als mijn tijdelijke woning daar eenmaal staat heb ik ruim een week de tijd om weer bij te komen, dus dat gaat helemaal goed komen.

De groeten, tot ziens/lees/horens, geniet van het mooie weer dat ik jullie toewens (dan kan ik dat namelijk ook doen)en pas goed op jezelf en allen die je dierbaar zijn.

5 opmerkingen:

Hendrika zei

Veel plezier en hou het droog!

annespike.nl zei

Ik hoop dat het weer jullie mee zit Frans! :-)
Op een goede week.

Kwebbel zei

Veel plezier en hopelijk blijft het droog.

CiNNeR zei

Kan je wel veel plezier wensen, maar dat lees je natuurlijk niet meer. Dus ik hoop gewoon dat je het leuk hebt en schitterend weer krijgt.

Frans54 zei

Eerste helft een paar flink koude nachten en af en toe wat regen, maar niet echt grote hoeveelheden, tweede helft prima weer en ondanks het weerbericht vandaag ook droog in kunnen pakken en thuisgekomen.