donderdag, juni 07, 2012

1-2-3

Deze week zijn in Drachten weer de jaarlijkse 1-2-3-feesten. Te beginnen met een grote braderie in het centrum die ik vanmiddag even verkend heb. Naast de gebruikelijke stands met sokken, parfums, beddengoed, t-shirts, sieraden en andere snuisterijen en verkopers van de meer of minder vette hap was er ook nog het nodige op divers gebied te vinden.

Het meeste niet bijster interessant voor mij, maar toch ben ik niet met lege handen teruggekomen. De kerk midden in het winkelcentrum hield ook een markt waar ik een pot citrusvruchtenmarmelade opdeed en een boek van Simon Carmiggelt dat ik nog niet had. Ze leverden bovendien een prima pauzemoment door voor € 1,50 een kop koffie met koek te serveren.

Een klein hoekje is gereserveerd voor een stukje rommelmarkt en daar vond ik een spaarpot van NMS-bank die vermond is als een Paddington beer. Ik twijfel nog of ik hem zelf bij de berencollectie houd of dat ik hem cadeau doe bij de eerstvolgende verjaardag van vrienden die tamelijk Paddington-gek zijn.

Bij de stand van Houtwerk de Klamp (die mensen met een handicap een zeer zinvolle tijdsbesteding biedt) heb ik even geïnformeerd wat een tuintafel + banken mij zouden gaan kosten (eerst nog maar even sparen, het niveau in het potje van de belastingaangiftes is na een  magnetron, een koffieapparaat en een stoomapparaat om de vloeren makkelijker schoon te kunnen houden tot onder de bodem gedaald).

De stands met sokken en t-shirts ben ik maar voorbij gelopen. Als ik alle t-shirts die ik in de kast heb moet verslijten mag ik denkelijk wel 100 worden en sokken heb ik omdat ik veelal lopend onderweg ben liever van een iets betere kwaliteit. Toch kwam ik niet zonder sokken thuis: de supermarkt had trekkingsokken in de aanbieding (4 paar voor € 9,99) dus daar heb ik er maar een stel van meegenomen.

Laatste stop op de braderie was een van de stands met fruit: vier bakjes aardbeien voor € 5 (die bij mij in de tuin zijn de eerste twee weken nog niet oogstrijp). Het is wat veel, maar komt bij mij zonder problemen op. Hetzelfde geldt voor een kilo kersen (eveneens voor € 5). Voorlopig ben ik goed voorzien op het gebied van gezonde levensmiddelen: appels, bananen en tomaten had ik zelf nog genoeg  in huis.

Op naar het volgende deel van de feesten dat ik interessant vind: Peije-dei. Op zaterdag spelen er door het hele centrum een groot aantal groepen muziek, er wordt gedanst en er zijn nog wat andere activiteiten. Waarbij voor mij vooral de countryformatie Early Bird en een countryband (Mississippi, die ik alleen nog maar van naam ken) interessant zijn. Een andere band met de naam "A boy named Sue" wekt ook mijn nieuwsgierigheid: ik ben benieuwd of ze zoals de naam lijkt te voorspellen inderdaad veel nummers van Johnny Cash spelen of toch een heel ander soort muziek.

Ik hoef me in ieder geval niet te vervelen.

7 opmerkingen:

Hanny zei

Ik ben met je meegelopen. Was gezellig. Helaas zit het er nog niet in dat ik daar persoonlijk ga kijken. Maar door jouw verslag ben ik er toch een beetje bij.

Frans54 zei

@Hanny: we hadden er nog goed weer bij ook: geregeld de zon die doorbrak en een temperatuur die er voor zorgde dat ik blij was mijn trui - die vanmorgen vroeg echt wel even nodig was - thuis te hebben gelaten. Ik teken er voor als het zaterdag hetzelfde weer is.

Citrientje zei

dat is tenminste nog es een braderie. Leest erg gezellig.

Frans54 zei

Ja, hoewel het ook hier veel van hetzelfde is hebben we hier wel een zodanig grote braderie dat er ook nog genoeg andere zaken te bewonderen/kopen zijn. En op zaterdag dan natuurlijk het grote muziekfeest "Peije-dei" met 10 podia door het hele centrum en nog wat acts die zich los door het centrum bewegen.

Hendrika zei

Nah ja, nog geen half uur geleden dacht ik: zouden de 1-2-3-feesten nog bestaan? En waratje :~D.

Frans54 zei

@Hendrika: Ik weet niet eens of het officieel nog 1-2-3- feesten heet, maar iedereen hier kent de week met braderie en Peije-dei onder die naam en het wordt nog steeds jaarlijks georganiseerd.

Het is trouwens al lang stil op je log: kwestie van drukte??

annespike.nl zei

Ik denk dat ik de muziek toch ook het leukste vind! Alhoewel struinen natuurlijk ook altijd wel wat heeft.
Volgens mij ben jij in elk geval goed geslaagd!