woensdag, juni 06, 2012

De menselijke kant van een weekje vakantie.

De week op de Veluwe is al jarenlang een traditie bij mij. Ontstaan doordat een in 2003 overleden vriend zendamateur was en de VRZA houdt daar ieder jaar een gezellige week. In de loop van de tijd had ik veel van zijn collega zendamateurs leren kennen en na zijn overlijden werd gevraagd of ik wel weer kwam (bijvoorkeur met gitaar). We staan nu al weer een groot aantal jaren op camping Boszicht (de VRZA-week wordt gehouden op de camping ertegenover - de Jutberg - maar ons bevalt Boszicht prima) met een behoorlijk vaste groep mensen.

Dat levert, naast het altijd welkome menselijke gezelschap dat ik thuis niet heb, diverse voordelen op. Zoals een ritje met paard en rijtuig door de bossen, een kop koffie bij het ontbijt en een gezamenlijke barbecue in de door de camping ter beschikking gestelde "Saloon"(een schuur met muurschilderingen in westernstijl). Ook de rest van de week hoef ik niet in mijn uppie voor eten te zorgen: de eerste dagen werd ik door Paul en Madelein uitgenodigd om mee te eten, de rest van de week door Hans en Ellen (niet dat het eten bij Paul en Madeleine niet beviel - dat was prima verzorgd, maar het gezamenlijk eten, boodschappen doen en de markt afstruinen met Hans en Ellen is ook al jaren gewoonte). En, hoewel ik er altijd voor zorg voldoende geld achter de hand te hebben om zonodig elke dag een restaurantje te bezoeken voor de warme maaltijd, is dit natuurlijk wel zo gezellig én voordelig.

Op Hemelvaartsdag ben ik het grootste deel van de dag op de radiomarkt geweest. Deels om zelf te kijken of er nog iets van mijn gading te vinden was, deels om als extra oogje in het zeil te functioneren bij de stand van vrienden uit Noord-Holland.

Zaterdag viel er dan ook nog een verjaardag te vieren, wat we deden door een gezamenlijke aanval op wat dozen gebak. Bovendien kwam er voor het weekend nog een delegatie van de Austin Seven club een nacht op de camping doorbrengen, wat een groot aantal foto's van fraaie klassieke auto's opleverde.Inmiddels was het weer een heel stuk beter dan aan het begin van de week en zondag konden we dan ook alles weer droog inpakken. Waarna de vrienden uit Noord-Holland het geen probleem vonden om een eindje om te rijden om mij in Drachten te deponeren. Iets wat ze de week er op nog eens herhaalden toen ik ze met een bezoek op de radiomarkt in Beetsterzwaag had vereerd. Heel wat minder vermoeiend dan het gesleep met mijn tent en overige bagage in het openbaar vervoer en de paar uitsmijters en wat koppen koffie die het me kost meer dan waard.

(PS: Voor wie zich afvraagt hoe ik er uit zie: ik ben dat figuur in dat vreselijk gele fleece-vest op de tweede foto. Dat gele ding zorgde er wel voor dat ik de hele week werd begroet met "Hallooo Jumbo" ;-D)

9 opmerkingen:

annespike.nl zei

Ik kan me de reactie hallo jumbooo helemaal voorstellen!
Leuk om nu een keer een foto van jou te zien. :-)
Klinkt weer als een gezellig weekje. Op naar volgend jaar!

Trouwens die klassieke auto's, dat is nou echt eens een extra cadeautje. Geweldig!

Anoniem zei

RadaR says:
Leuke vakantieverhalen, Frans, en bovenal complimenten voor de werkelijk haarscherpe foto's.

Hanny zei

Uit het verhaal komt naar voren dat je het weer prima naar je zin hebt gehad. Prachtig om met vrienden een week te bivakkeren. Super gezellig om gezamenlijk te eten, als je het normaal in je eentje doet. Een week om in ere te houden. Daar kun je weer een tijdje op teren.

Jowi zei

Klinkt heerlijk Frans!

Redstar zei

Goin for Jumbo dus :D
Wat een gezellige drukte daar. Geen wonder dat je daar graag komt.

Jetske zei

Klinkt erg gezellig.
Een foto van deze afstand houdt je nog aardig incognito. ;-)

Frans54 zei

@Redstar: en dan te bedenken dat ik nog nooit bij de Jumbo ben geweest: is me hier wat te ver lopen (sjouwen) met de boodschappen en bovendien spreekt de winkel me niet echt aan.

Frans54 zei

@Jetske: en om dat effect nog te versterken had ik eerst mijn haar nog even flink in de war laten waaien ;)

Frans54 zei

@Annespike: ik heb nog veel meer foto's van de auto's, misschien dat ik er binnenkort nog een extra logje aan wijd om wat meer er van te tonen.