donderdag, juni 14, 2012

Dinszin 017 / WoW: Bal

Met een slakkengang reed ze weg. Het kwam allemaal door dat personeelsfeest vanavond. In naam een gezellige bijeenkomst om de saamhorigheid tussen het personeel te versterken. Maar iedereen wist waar het werkelijk om ging.

Je moest je van je beste kant laten zien. Met de juiste mensen spreken, bij de juiste mensen aan tafel zitten. Vooral niet de hele avond optrekken met collega’s, nee de chefs, de directeur, de man van personeelszaken, dat waren de mensen waar je je op moest richten.

De jurk die ze bij het trouwen van haar zus had gedragen had nog niemand van het werk ooit gezien, dat spaarde in ieder geval een flink bedrag uit. Hij had wel even een behandeling bij de stomerij nodig gehad. Ze had hem een half uur geleden opgehaald.

Geen vlekje meer te zien, geen kreukje te bekennen. Nu moest ze hem alleen nog goed thuis zien te krijgen. Waarom stopten ze je kleren toch altijd in van die plastic zakken, iedere keer dat ze remde, optrok of een hoek om ging dreigde de jurk van de passagiersstoel te glijden.

Ze had er constant een oogje opgehouden en hem iedere keer net op tijd tegen kunnen houden. Tot ze vlak bij huis was. Ineens had ze een beweging gezien, was boven op de rem gaan staan en had het stuur naar rechts gerukt om het kind te ontwijken. De geparkeerde auto had niet meegegeven.

Waarom lieten mensen toch steeds weer kinderen op de openbare weg spelen met hun bal?

Ik heb, omdat ik weer eens tamelijk laat ben met mijn bijdrage, de Dinszin én de WoW van deze week in één verhaal verwerkt. De opdrachten en linkjes naar andere deelnemers vind je weer bij Aline

6 opmerkingen:

By Aline zei

Geen idee waarom mensen hun kinderen laten ballen op de openbare weg... daar gaan al haar plannen... ;)

Frans54 zei

@Aline: waarschijnlijk omdat er niet veel andere mogelijkheden zijn.

En: Ja, kreukels in de auto, kreukels in de jurk.

Misschien moet ze toch eens haar prioriteiten anders leggen, zowel in haar contact met anderen als in het verkeer.

Ria zei

Hè even schrikken ,maar gelukkig geen ongeluk.
verrassend stukje.
groetjes, Ria

gewoonanneke.wordpress.com zei

Ja kinderen zijn altijd onberekenbaar en auto's hard als je er tegenaan rijdt. Leuk verhaal.

Anoniem zei

Tja, misschien had ze dan toch beter die jurk ergens anders kunnen leggen ........ er kan immers altijd iets onverwachts gebeuren op de weg?

Unknown zei

Ze had hem op een haakje moeten hangen, boven het raampje van de achterbank...