donderdag, juni 14, 2012

WoT - Flexibel.

Hij stelde zich te vaak te flexibel op hadden ze gezegd. Omdat hij weer eens iemand een snipperdag had gegund die niet drie weken van te voren was aangevraagd. En omdat hij Alice al het kopieerwerk liet doen en Jeannette daarvan had vrijgesteld.

Kijk, dat ze op de fabrieksvloer met roosters werkten en dat die regels over verlof vragen daar nodig waren snapte hij. Iedere veertien dagen werd op woensdag het rooster uitgedeeld voor de twee daar op volgende weken, die roosters werden op maandag en dinsdag opgesteld, dus dat ze uiterlijk de vrijdag daarvoor de verlofaanvragen moesten hebben was duidelijk. Maar hier op de administratie?

Hij wilde niet het autoritaire soort chef zijn dat de regels handhaafde puur om de regels. Zeker niet als die regels in de gegeven situatie te star waren. Zoals met dat kopiëren. Zeker, het stond in de werkomschrijving: ieder was verantwoordelijk voor het maken van de benodigde kopieën van zijn werk voor het archief. Maar Jeanette ging over 5 weken met zwangerschapsverlof. Die kon hij toch niet iedere dag een uur bij de kopieermachine laten staan? Bovendien: als Alice de kopieën gemaakt had leverde ze die weer in bij Jeannette en die hield nog altijd de eindverantwoordelijkheid dat haar werk volledig en correct gearchiveerd werd.

Hij was altijd flexibel geweest. Een afspraak verzetten? Geen probleem. De balans een dag eerder op het bureau van de directeur? Kijk, dán vonden ze het niet erg dat hij flexibel was. Ook in zijn privéleven kon je veel bij hem bereiken, gewoon door te vragen. Hij bekeek wel wat de mogelijkheden waren en als het even kon werkte hij wel mee. Dat sommigen hem daarom als een watje zagen, vonden dat hij over zich liet lopen deed hem niet zo veel.

Maar nu waren ze te ver gegaan. Als zijn stijl van leidinggeven hen niet aanstond zouden ze merken hoe onbuigzaam hij ook kon zijn. Hij ging zich echt niet aanpassen aan wat zij “een gepaste manier van leidinggeven” vonden. Hij ging gewoon door zoals hij dat altijd gedaan had. Het kwam de sfeer op de afdeling alleen maar ten goede en het werk kwam altijd op tijd klaar.

En als dat ze niet beviel was hij flexibel genoeg om iets anders te gaan doen. Hoefde niet eens op administratief gebied te zijn, er waren meer manieren om je brood te verdienen.

Misschien werd hij wel flexwerker.

WoT (Write on Thursday) is een wekelijkse schrijfopdracht. De opdracht en linkjes naar andere deelnemers vind je bij Met-K .

7 opmerkingen:

Irene zei

Zo jij kunt een mooi einde breien aan het verhaal! :)

Gattina zei

Sorry but my Flemish is not good enough to read all this !

Frans54 zei

@Gattina: I suppose your Dutch is not much better ;-?)) Just kidding, no problem, I suppose you came here through a link at one of the photo challenges. Those are a bit further down (or check "Recente logjes"= recent posts in the sidebar)

annespike.nl zei

Leuk verhaal!

Ria zei

een goeie Frans, flexwerker,misschien kun je dan nog beter vrijwilliger worden.
prima WOW
gr.Ria

Frans54 zei

@Ria: dit is de WoT, scheelt een lettertje ;) De WoW had ik hieronder al staan: gecombineerd met de Dinszin.

Anoniem zei

Dat is een mooi verhaal, uit het leven gegrepen. Inflexibel zijn om flexibel te kunnen blijven!

(Wordpress-inlog werkte niet, dus maar semi-anoniem, dan, groet, Ruud Ketelaar)