zondag, juni 03, 2012

Een beestachtige vakantie.

Dat slaat niet op het weer. Ondanks de niet al te beste verwachtingen viel het eigenlijk best mee. O.K., de nachten waren af en toe behoorlijk fris (op donderdag - Hemelvaartsdag - moesten er zelfs autoruiten gekrabd worden) maar daar is met een goede slaapzak, een extra fleecedeken en zonodig mijn jas over het voeteneinde om dat uiteinde van mijn lijf warm te houden prima mee te leven.

Lekker warm ingepakt voor de nacht is die lage buitentemperatuur zelfs juist wel aangenaam en ik heb dan ook prima geslapenEn tot en met donderdag regende het weliswaar bijna iedere dag wel een keer, maar echt grote hoeveelheden waren het nooit en het meeste viel 's nachts dus daar hadden we al helemaal geen last van. De lage temperaturen uit de weersvooruitzichten bleken eigenlijk ook best mee te vallen: volgens de thermometer klopten ze misschien wel, maar het voelde beslist niet zo koud aan, zeker niet als de zon zich liet zien en vanaf donderdag ging de temperatuur fors omhoog. Eigenlijk had Hemelvaart beter een week later kunnen vallen want een week later zette die temperatuurstijging nog flink door.

Beestachtig slaat op het grote aantal dieren: de camping (Boszicht) omvat ook een groot aantal stallen en wordt daarom ook door veel paardenmensen bezocht en dat levert altijd een gezellige boel op. Paul had Michel (zijn haflinger) weer bij zich en het rijtuigje. Als een van de eersten mocht ik deze week een keer mee voor een toerritje door de bossen, waarbij Paul mij gelijk even een basis cursus mennen gaf die er in resulteerde dat ik geheel eigenhandig paard en rijtuig heelhuids terug op de camping wist te krijgen (nou ja, eigenhandig: achter mij verscholen hield Paul wel degelijk de touwtjes strak in handen, maar het zag er heel professioneel uit).


In de weitjes tegenover onze tenten, caravans en campers stonden de hele week diverse paarden en pony's, waaronder een groot werkpaard met zijn vriendje - een kleine pony die waarschijnlijk zonder veel moeite onder zijn grote vriend door had kunnen lopen.

Een "Pippi Langkous paard" dat er met de donkere stippen op een verder spierwitte huid prachtig uit zag kreeg helaas al snel  een deken om zodat ik er geen foto van heb. Dan maar een close op van de pony van de pony die als vriendje bij het werkpaard stond. Een combinatie die Paul zo goed beviel dat hij binnenkort ook een pony krijgt als vriendje voor Michel.


Ook de honden vermaakten zich weer prima: Buddy, een van de twee honden van de camping, bracht weer het grootste gedeelte van de dag bij ons door in de hoop dat er iets van tafel zou vallen (hij mag niet gevoerd worden want hij is al behoorlijk dik, maar je weet als hond maar nooit: een ongeluk zit in een klein koekje hoekje niet waar?). De rottweilers Odie en Max lieten zich weer door iedereen aanhalen en zich geregeld verleiden tot - soms wat hardhandige - spelletjes en Jack - uiteraard een Jack Russel - die al jaren met Odie en Max bevriend is liet zich daarbij niet onbetuigd en liet weer blijken dat hij denkt ook een rottweiler te zijn. Een misvatting die er geregeld toe leidde dat hij de boel maar een tijdje vanonder zijn dekentje ging gadeslaan om weer even op adem te komen.

Ook de natuur deed mee om er een beestenboel van te maken: vrijwel dagelijks vlogen er meikevers rond (ik blijf me iedere keer weer verbazen over hoe groot die beestjes wel zijn). Helaas vooral 's avonds zodat ik er geen foto's van heb. Een koekoek liet zich geregeld horen, terwijl zwaluwen, mussen en nog wat andere vogeltjes het een prima idee vonden om de uitgeborstelde haren van de paarden even te laten liggen. Die ruimden zij dan wel op.Kortom: over dierlijk gezelschap niets te klagen. Over menselijk gezelschap trouwens ook niet, maar daarover in een volgend logje meer.

2 opmerkingen:

Hanny zei

Je hebt je goed kunnen vermaken tijdens je uitstapje. Kunst, dieren en .... Maar dat horen we de volgende keer dus.

Anoniem zei

Zo te lezen heb je er ondanks het niet zulk mooie weer er toch wat van gemaakt en daar gaat het toch om.