vrijdag, juni 22, 2012

En het werd zomer....

... nou ja, niet helemaal, maar de temperaturen waren de afgelopen dagen toch wat beter dan de afgelopen weken. Dus ondanks de af en toe nogal heftige wind heb ik de tijd tussen de buien deze week besteed aan het enigszins op orde brengen van de tuin.

Het nodige uitgebloeide spul is in de container verdwenen. Samen met het grootste deel van de her en der op komende paardenbloemen en distels. En de tegels direct achter het huis zijn weer onkruidvrij (nog 25 meter tuinpad en 10 m2 terras te gaan). Nu zit de GFT-container vol en vandaag regende het geregeld, goede reden om vandaag maar wat bezigheden binnenshuis te zoeken.

Dus heb ik de keukenkastjes eens leeggehaald en opnieuw ingericht. Een aantal zaken die ik maar incidenteel gebruikte zijn naar de kast in de bijkeuken verhuisd zodat er in de keukenkastjes wat ruimte kwam voor ingrediënten die ik geregeld gebruik. De kruiden die niet in het kruidenrekje pasten staan nog steeds in het keukenkastje, maar nu op alfabet zodat ik niet alle potjes op hoef te tillen om te vinden wat ik op dat moment nodig heb. En in het kastje met theeglazen/kopjes en koffie kopjes/kommetjes/mokken is wat ruimte gemaakt voor de voorraad thee en koffie.

Verder ben ik de afgelopen dagen drie keer boodachappen wezen doen: de voorraad vlees in de diepvries was vrjiwel tot nul gereduceerd dus het was hoog tijd weer eens wat aanbiedingen op vleesgebied bij elkaar te sprokkelen. Er liggen nu voorlopig weer voldoende varkenshaasjes, beenhammetjes, varkensfiletlapjes, slavinken en wat pakjes gehakt in.

Om mijn ogen eens met iets anders te vermoeien dan met het lezen van logjes ben ik bovendien de afgelopen tijd nogal veel met de postzegelverzameling bezig geweest. Niet met het interessantste deel overigens: ik had nog een schoenendoos vol met enveloppen met postzegels die ik dubbel heb en nog een stapel oude albums. Die twee heb ik de afgelopen weken dus maar gecombineerd zodat ik nu een stapeltje albums vol dubbelen heb en een lege schoenendoos die morgen een plekje gaat vinden bij het oud papier.

Morgen ga ik proberen te ontdekken hoe jullie je blogs de afgelopen week hebben gevuld. Het gaat misschien wel twee dagen kosten om overal alles te lezen, dus over de voorspelde regen voor de komende dagen hoef ik me ook niet al te druk te maken.

Prettig weekend voor iedereen, ik lees jullie!

7 opmerkingen:

♫ Mel☺dy ♫ zei

Wat je ook doet of laat..... zolang je je vermaakt is het oke toch?

Enne postzegels.....we hebben er ook nog een hoop van liggen ;-0)

Fijn weekend hoor.

Hanny zei

Ik hoop dat je je vandaag buiten hebt vermaakt, want het is ondanks de stevige wind best wel lekker. Er is in je tuin vast een beschut hoekje waar je geen last hebt van die wind.

Frans54 zei

Ik heb een begin gemaakt met die 25 meter tuinpad (hoewel: waar ik nu bezig ben is meer "steegpad")

Anoniem zei

Het wordt tijd dat we eens wat stabiel zomerweer krijgen, maar daar lijkt voorlopig nog geen zicht op te zijn. Wij hebben vandaag in elk geval geprofiteerd van het relatief mooie weer om wat tuinklusjes te doen. Dat hebben we maar weer meegenomen, en op de regenachtige zondag zien we wel verder.

Ria zei

In de tuin blijf je nu bezig.Je hebt het onkruid er amper uit of het staat er weer.
Inderdaad wordt het tijd voor stabieler ,droger en zonniger weer.Rond 24 graden, ideaal.
Fijne avond,
groetjes, Ria

Anoniem zei

wij zijn blij dat jij zo hebt opgeruimt :)

ctje

Anoniem zei

Vandaag ook weer eens in de tuin aan het fatsoeneren geweest wel lekker werk als het zulk heerlijk weer is als vandaag om te doen.
Nu vanavond maar weer eens een rondje bloggersland. Ook leuk om te lezen.