woensdag, juni 27, 2012

Opknapbeurt.

Nadat mijn vorige schilder me halverwege het werk liet zitten (wegens - nog steeds voortdurende- ziekte, dus ik kan het hem niet echt kwalijk nemen, maar vervelend is het wel). Is vanmorgen een andere schilder begonnen. Volgens de buienradar was het in heel Nederland droog, in de praktijk regent het echter al vanaf half negen zachtjes maar gestaag.

Gelukkig heeft hij eerst genoeg te doen aan voorwerk: schuren (een deel van het indertijd niet afgemaakte werk moet ook weer overnieuw omdat de grondverf of de ene laag lak die er al op zat het na 2 1/2 jaar wel voor gezien begint te houden), wat houtreparaties en dergelijke. Ik hoop echter wel dat het de komende dagen iets standvastiger en droog wordt.

De komende dagen zal het hier waarschijnlijk dus weer even wat rustiger zijn: in verband met het stof kan ik zelf niet schuren en vanwege de lucht niet schilderen, maar er blijven genoeg hand- en spandiensten over om mij redelijk bezig te houden (stekkers ergens anders in het stopcontact steken, gereedschap en dergelijke aangeven naar het platdak, koffie zetten enzovoort).

Ik hoop dat het deze keer wel helemaal goed komt, want zo'n half geschilderd huis begint na zo'n lange tijd toch wat tegen te staan. Bovendien is het niet goed voor het houtwerk en zitten er nu dus wat extra kosten aan die ik niet gehad zou hebben als het toen gelijk volledig was gedaan.

12 opmerkingen:

Henk van S tot S zei

Indien onderstaande klopt, moet de man maar na de bouwvak of zoiets terugkomen ;-)
http://www.weeronline.nl/Europa/Nederland/Drachten/4056923

Frans54 zei

Ik zie het: de komende 14 dagen weliswaar nooit grote hoeveelheden, maar elke dag wel wat regen. En de temperaturen blijven na morgen ook weer steken beneden de 20 graden.

Frans54 zei

Niet de boel verkeerd voorstellen: dat was de minimumtemperatuur, de maxima lijken wel redelijk vast net boven de 20 te komen.

Hanny zei

Altijd positief blijven. Het lukt vast om het schilderwerk af te ronden (hoewel het op dit moment niet bepaald lekker weer is om te schilderen).

♫ Mel☺dy ♫ zei

De aanhouder wint hoor, opgeven is nooit een optie.

Succes !

Albert y Mara fotoblog zei

De hand- en spandiensten die jij verleent, heeft dat nog invloed op de af te rekenen prijs?? Ik spreek uit ervaring dat het alleen moeite kost en niets opbrengt. Gewoon die schilder betalen en als tegenprestatie levert ie goede kwaliteit werk. Heb je een echte schilder aan het werk of iemand die dit er bij doet en een kennis is? Ik lees je reply wel. Sterkte, succes en hopelijk brengt deze man het wel tot een goed eind.
Qua regen is Nederland dit jaar wel heel wisselvallig. Trouwens het is hier in Andalucia dit jaar weer extreem warm, ook aan de Costa del Sol. Groetjes Mara

Frans54 zei

@Mara: een kennis die een echte schilder is, heeft eigen bedrijf en helpt mij nu uit de brand op een moment dat bij hem een opdracht verviel, zijn we allebei blij. Rekent alleen de gewerkte uren (dus geen aangenomen prijs)en omdat hij anders niets had gehad ook niet het volle uurtarief.

annespike.nl zei

Ik hoop dat het nu helemaal goed komt!
Vervelend dat het zo moest lopen, maarja in het leven kunnen we zo moeilijk plannen...

Citrientje zei

Komt vast goed nu. Succes.

CiNNeR zei

Er wordt wel regen voorspelt maar hopelijk gaat dat in Friesland net zoals in Brabant, tot nog toe wel bewolking maar vrij weinig regenbuien. Zal voor je duimen, komt vast goed.

Frans54 zei

Vandaag wel erg broeierig geworden in de loop van de middag, maar tot nu toe is het droog. Morgen nog zo'n dag en dan is het schilderwerk helemaal klaar.

Anoniem zei

Woensdagochtend heeft het bij mij ook gemiezerd, trouwens tegen de avond weer!
Gisteren en vandaag lekker droog weer, dus hoop dat het bij jou ook zo was, zodat de schilder lekker kon opschieten.