zondag, juni 24, 2012

Photo Sunday: Innovation / Innovatie

Een recente innovatie die bij mij thuis al volledig is ingevoerd is de LED-verlichting. Misschien niet d grootste innovatie van de laatste dcennia, maar wel een die behoorlijk scheelt in het energieverbruik: de besparing loopt bij mij op tot circa 500 Kwh per jaar.


A recent innovation that by now has been fully implemented in my home is LED lighting. It might not be the biggest, most important innovation of the last decades, but it is one that gives considerable energy-savings. In my case the savings are about 500 Kwh a year.


Voor meer bijdragen aan Photo Sunday:
For more Photo Sunday:
click:

4 opmerkingen:

♫ Mel☺dy ♫ zei

Ja dat levert wel winst op.... en uiteindelijk ook in je beurs.....

Wij hebben dat ook hoor....

Frans54 zei

Ja, het scheelt behoorlijk, dus die lampen verdienen zich inderdaad wel weer terug. ik heb de verlichting hier grotendeels door spots en om de juiste punten uit te lichten en voldoende licht te hebben brandden er altijd een stuk of 7 van 30 W en in de keuken de 2 25W lampjes in de wasemkap. Nu is dat 8 x #W + 2 x 2W. Scheelt dus ruim200W per uur en dat is zelfs deze tijd van het jaar 1 Kwh per dag. En daar komt dan de besparing op overige verlichting (slaapkamer, douche etc) nog bij.

annespike.nl zei

Goede investering!! :-)
Wij zijn zo weinig thuis... Dat het waarschijnlijk bij ons zich niet echt uitgaat....

Tina´s PicStory zei

great pics! :)