donderdag, juni 07, 2012

WOT (Write on Thursday) - Toetsen

 Eindexamen

Kon hij zijn zenuwen nu maar in bedwang krijgen. Hij keek neer op zijn trillende vingers. Dat kon hij nu net niet gebruiken, alles hing af van precisie, van gevoel, van de juiste "touch". Hier had hij jaren voor gestudeerd, het mocht nu niet mis gaan.

Zijn gedachten dwaalden even terug. Hoe het was begonnen. Het toelatingsexamen. De momenten waarop hij zijn vooruitgang aan had moeten tonen. Hij had een vreselijke hekel gehad aan die momenten. Toch waren ze nodig geweest om te weten waar hij stond, te bepalen waar nog winst te behalen viel. Nu zou blijken of het allemaal de moeite waard was geweest, of hij het echt in zich had.

De doodse stilte benauwde hem, in plaats van het gemakkelijker te maken zich te concentreren werd het er juist moeilijker door. Hij keek op en haalde diep adem. En begon.

Ineens was het er, het gevoel, de "touch". De rest van de wereld leek niet meer te bestaan terwijl hij zich geconcentreerd naar het einde werkte. Want werken dat bleef het: hij voelde het zweet op zijn voorhoofd, de spanning in zijn lijf met vreemd genoeg gelijk een ontspanning in zijn armen, zijn handen, zijn vingers. 

Er klonk een daverend applaus door de zaal toen hij zijn vingers na het laatste akkoord even boven de toetsen liet zweven, opstond en boog.


De opdrachten voor Write on Thursday en linkjes naar de verhalen van andere deelnemers vind je bij Met-K . Ik heb een en ander waarschijnlijk, gezien de verhalen/logjes die ik bij ander deelnemers las, niet helemaal benaderd zoals de bedoeling van de WOT opdrachten is, door er een kort verhaal van te maken. Korte verhalen gaan mij echter een stuk makkelijker af dan beschouwingen, dus laat ik het zo, ik heb alleen de tweede alinea nog iets uitgebreid om toch mijn mening over toetsen iets meer tot uitdrukking te brengen.

4 opmerkingen:

karin r. zei

mooie!

Frans54 zei

@Karin: ik heb na het lezen van de bijdragen van anderen de 2e alinea nog wat veranderd om in het verhaal (ik zal het iha in de vorm van een kort - of iets langer - verhaal gieten) ook mijn mening over toetsen iets meer tot uitdrukking te laten komen.

annespike.nl zei

Examens, gelukkig heb ik de meeste al afgelegd! :-)

ruudketelaar zei

Mooi geschreven, Frans, ik kom meer van je lezen!