zaterdag, juni 09, 2012

WoW: Kamer

Hij keek in de spiegel. Het scheelde een hoop tijd dat hij het sikje op zijn kin niet meer op hoefde te plakken. Zijn gedachten dwaalden weer eens naar het verleden.

Hoe het allemaal was begonnen zo lang geleden. De buurjongen die hem de eerste beginselen had bijgebracht. Samen met hem geoefend had voor zijn eerste optreden tussen de schuifdeuren.

De buurjongen die in de oorlog ineens verdween. Opgepakt hadden de buren gefluisterd. Nooit had hij zijn leermeester meer teruggezien. Dat speet hem, maar het was niet anders; zo velen waren na de oorlog niet teruggekeerd.

Er werd geklopt: het was tijd voor de show. Terwijl hij achter de assistent aan liep wierp hij nog een laatste blik in de kleedkamer. Een kamer waaraan hij zoveel herinneringen had. Goede, maar ook slechte.

Eigenlijk begreep hij niet hoe hij zich over had laten halen tot een laatste optreden. Hij was van de oude stempel. Het trekken van volle zalen was nu weggelegd voor zijn veel jongere collega’s.

Hij hoorde zijn impresario roepen: “en dan nu: Joacim Magnificat!! Geef hem een daverend applaus”. Eenmaal op het podium werd hem gevraagd of hij eindelijk een geheim kon verklappen. Hij begon te vertellen.

Toen hij toe was aan  “… ik heb Levi van de slager….” , klonk achterin de zaal een luide klap. Een oude man was gevallen en grabbelde naar zijn stok. Er viel een diepe stilte over de zaal toen de oude man overeind was geholpen en uit volle borst riep:

 “J O C H E M”

 WoW (Write on Wednesday) is een initiatief van Aline waarbij het de bedoeling is om op basis van een gegeven woord een verhaal van (bij voorkeur exact) 250 woorden te schrijven. Bij haar vind je ook de opdrachten en linkjes naar de andere deelnemers.

5 opmerkingen:

annespike.nl zei

Ik heb hem 2 keer moeten lezen..
maar nog blijft het einde open. Mooi bedacht! Je blijft er over nadenken, althans ik dan...

By Aline zei

Prachtig, dat wordt een mooi weerzien, als ik het goed gelezen heb... ;)

Frans54 zei

@Aline: klopt helemaal, zijn jeugdvriend had de liefde voor het goochelen ook nooit verloren en had dit laatste optreden van Joacim niet willen missen. Niet wetende - door het kostuum en het bij zijn imago behorende sikje - dat het Jochem was.

Anoniem zei

Mooie wow op zaterdag. ;o)

Frans54 zei

:-D de inspiratie sloeg pas donderdag toe, daarna heb ik een heel rijtje foto- en schrijf uitdagingen afgewerkt waardoor deze iets overtijd kwam.