vrijdag, juli 27, 2012

Aqua Zoo: Nature trail 2.

Als eerste dieren op deze tweede wandelroute door het park komen de Canadese bevers aan de beurt. Helaas niet in hun plas te vinden, maar door een plexiglas ruitje wel te bewonderen in hun burcht. Waar het te donker was om ze goed op de foto te krijgen zodat ik al snel verder liep naar de dwergflamingo's.


Hierna voerde de route langs de achterkant van het eiland met de witgezichtsaki's - waarvan er één in het hok zat waar hij prima te fotograferen was maar waar de foto wel ontsierd werd door kale wanden en een ventilatie rooster. Meer succes leverde de achterkant van het eiland met de doodshoofdaapjes op. Die wel erg veel en snel bewogen zodat het toch nog tegenviel om er een scherpe foto van te maken.


De route voerde vervolgens langs en over het kangoeroe-eiland waar je weliswaar op het pad moest blijven maar toch midden tussen de reuzenkangoeroes, moeraswallabies en Parma-wallabies door liep waarvan een groot aantal lag te luieren.


Na de emoes en de witnekkraanvogels arriveerde ik bij de watervogelplas waar een zwarte zwaan, een bergeend en ongeveer een dozijn grote karpers zich gewillig lieten fotograferen. Interessantere foto's leverden echter de ooievaars op, waarvan het merendeel zich op hun eiland bevond maar die zich naar ik later op het terras ontdekte ook over de rest van het park kunnen verplaatsen. Op dat terras vonden heel wat ouders het trouwens toch niet zo geslaagd om een vogel met zo'n imposante snavel zo dicht bij hun kroost te zien paraderen.


Bij de oeverzwaluwwand was deze tijd van het jaar (of was het de tijd van de dag?) weinig te beleven zodat ik al snel verder ging naar de roze pelikanen. Waarvan de meesten tussen de begroeiing op het eiland lagen te luieren maar een aantal zich toch wat actiever toonde en voor wat fraaie plaatjes zorgde.


De maraboes leverden fraaie foto's op, maar die leken sprekend op de portretten van hun familie die ik al eens in Emmen maakte dus ga ik maar gelijk door naar de Hunboldt-pinguins. Daar kun je weer over het pad tussendoor lopen en bij het verlaten van hun gebied staat er op het hek dan ook een duidelijk verzoek even op te letten dat er niet een pinguin met je mee loopt om de rest van het park te verkennen.


Voordat ik als laatste bij de moerasschildpadden aan kwam was eerst het verblijf van de Zuid-Amerikaanse zeeberen nog aan de beurt. Een aantal lag op de rotsen te luieren, maar er waren er ook die zeer actief rondzwommen en er af en toe een golfslagbad van meenden te moeten maken. Ook de reiger waarvan de foto bij Photo-Sunday werd gebruikt trof ik hier aan.


En daarmee ben ik aan het einde gekomen van dit bezoek dat mij weer redelijk moeie voeten bezorgde en me weer dwong om twee dagen bij te komen. Maar daar heb ik - en hopelijk jullie ook - toch wel mooi een week lang fotoplezier van gehad.


Ik zet de rest van de foto's deze keer niet in een Picasa album. Deels omdat er nogal wat tussen zitten die ik wel wil bewaren maar niet goed genoeg vind om te delen. En deels omdat ik geen zin heb om voor extra opslagruimte bij Picasa te betalen en ik met de hoeveelheden foto's die ik in dierentuinen maak wel erg snel aan het maximum van de gratis opslag kom. Binnenkort zal ik dan ook niet aan ontkomen steeds het oudste album te verwijderen voordat ik een nieuwe lading foto's naar Picasa kan zetten.

3 opmerkingen:

Ria zei

Het zijn prachtige ,scherpe foto's.
hier heb ik van genoten.Bedankt Frans voor het delen.
groetjes,Ria

gewoonanneke zei

Mooie foto's altijd leuk dieren kijken.

Anoniem zei

schitterend.
ctje