maandag, juli 23, 2012

Waterzooi.

Zoals ik bij Photo Sunday al meldde ben ik gisteren naar de Aqua Zoo bij Leeuwarden geweest. Niet bepaald de slimste dag om dat te doen: mooi weer, vakantietijd en dus druk met veel kinderen zodat even rustig op je hurken gaan zitten om foto's te maken niet altijd even goed voor je gezondheid was.


De Aqua Zoo bestaat uit een gebied met veel water en is dan ook doorsneden met watergangen die een prima afbakening vormen voor de eilandjes waarop tientallen diersoorten worden gehouden en die zelf weer een thuis bieden aan onder meer diverse vogels. De begroeiing is nog grotendeels zoals je die in een waterrijk gebied kunt verwachten, met veel inheemse planten die je toch niet dagelijks tegenkomt.


Wel zat alles in deze tijd van het jaar volop in blad, wat sommige dieren nagenoeg of zelfs helemaal onvindbaar maakte. De ringstaartmaki's heb ik bijvoorbeeld helemaal niet gezien terwijl de kroonmaki's zich in een dichte struik te ruste hadden gelegd en nauwelijks te onderscheiden waren.


Het eerste wat je tegenkomt na binnenkomst is echter het overdekte deel van het park: Naturama. Met vooral veel soorten die niet zo dol zijn op overvloedig licht zodat ik daar maar weinig foto's van heb die ik goed genoeg vind om hier te tonen. De sissende kakkerlakken zaten echter stil genoeg om er ondanks de lange belichtingstijd een redelijke foto van te maken.


Aansluitend op Naturama kom je in een nieuwer overdekt gedeelte: Amazona. Hier waren de lichtomstandigheden al wat beter zodat ik een roodschoudertaling en een witgezichttoeistitie prima op de foto kon krijgen. Nog beter werd het buiten: in de onderwatertunnel waren de zeehonden goed te zien maar niet te fotograferen, maar eenmaal buiten werd dat meer dan goed gemaakt door de deels luierende, deels juist zeer actieve dieren.

Binnenkort neem ik jullie verder mee het park in langs Naturetrail 1.

10 opmerkingen:

Ria zei

Dank je Frans voor deze mooie foto's .Ik was bij Hollands Welvaren op het water ,nu bij jou in Aqua -Amazona .Het voelt een beetje als vakantie .
groetjes,Ria

V☺nnieb zei

Hele mooie foto's :-)
Liefs -x-

Hanny zei

Je hebt er mooie foto's gemaakt. Tot mijn schande moet ik erkennen dat ik daar nog nooit ben geweest.

Frans54 zei

@Hanny: voor mij is het ook heel lang geleden, toen het nog veel kleiner van opzet was. Gebeurd heel vaak: wat dichtbij is wordt overgeslagen. Zo was ik b.v. toen ik nog in Den Haag woonde na mijn +/- 7e nooit meer in Madurodam geweest

♫ Mel☺dy ♫ zei

Het is daar inderdaad erg mooi, kom er ook een paar keer per jaar ;-)

Overigens.... dat probleem met mijn didi waarover ik je mailde, heb jij ook in dit bericht... zie jij dat zelf ook?

Frans54 zei

@Melody: nee, ik zie niets ongewoons (bij jou ook niet toen ik de eerdere versie van de didi bezocht).
Misschien toch iets in jouw computer???

Als anderen hier wel iets vreemds merken: laat het even horen in de reacties, dan ga ik verder op zoek

♫ Mel☺dy ♫ zei

Ik zie in jouw laatste regel het woordje "verder" als gelinkt, rood en onderstreept...

De alinea daarboven, tussen de foto's van de aap en de zeeleeuw... de 1 na laatste regel bij het woordje hier..

Ook zie ik dit spamprobleem in jouw reacties bij enkele woorden terug...

Ik heb je een link gemaild waarin dit probleem wordt uitgelegd omdat het vanuit blogger komt...

Frans54 zei

Vreemd, ik zie die woorden niet als linkjes. Maar ik ga straks even kijken bij je gemailde linkje

Frans54 zei

Daar kom ik niet veel verder mee. Ik zie zelf niets vreemds, geen woorden die terwijl ik dat zelf niet heb aangegeven een link vormen. Bovendien zou de pop-up blocker mij een melding geven als hij pop-ups blokkeerde en dat gebeurd ook niet. Ook AVG, dat ik een extra scan heb laten uitvoeren, geeft geen vreemdigheden. Ook bij jou zie ik trouwens niets vreemds, geen woorden die ineens linkjes blijken te zijn oid en geen pop-ups.

Schiet mij maar lek (uh, liever niet), ik zou zeker nu ik geen probleem heb/zie niet weten wat ik er verder aan moet doen. Ik ben geen expert, maar komt op mij toch over als iets aan jouw kant/in jouw pc dat niet helemaal in de haak is????

(btw: ik gebruik Mozilla Firefox als browser)

Frans54 zei

Ook nog even in IE bekeken: maar ook dan geen onbedoelde link woorden of pop-ups