zondag, augustus 05, 2012

Emmen 30 juli 2012: het laatste staartje.

Na de rovers ga ik weer verder waar ik gebleven was en kom ik bij de prairiehondjes aan. Waarvan sommigen een voorraad stro als bedje gebruikten om lekker op te luieren in het zonnetje.


De meesten brachten echter hun eigen versie van "neem uw bed op" voor het voetlicht: "eet uw bed op".


Vervolgens belandde ik bij het eiland van de ringstaartmaki's. Die zich deze keer hoog in de bomen ophielden waardoor af en toe alleen wat zwart-witte staarten te zien waren die tussen de takken naar beneden bungelden. Gelukkig waren er ook nog wel een paar die een fotograaf een leuk plaatje gunden.


Een paar meter verder lagen de kangoeroes te luieren, iets dat al vaker door mij gefotografeerd is. De emoes krijg ik echter minder vaak echt goed in beeld dus toen er één tot redelijk dicht bij de omheining paradeerde was dat een goede kans daar een flink aantal foto's van te maken.


Als laatste bracht ik nog een tweede bezoek aan de olifanten (toen ik er eerder op de ronde was stonden er twee maar wat te staan en dat leverde niet echt spectaculaire foto's op). Nu kwam één van de oudere olifanten eens van dichtbij bekijken wat die rare snuiter met die hoed en die camera nou eigenlijk uitspookte. Dat leverde een prima portretfoto op.


Vervolgens liep ze met een aantal jongere dieren naar een bos takken om die met veel geweld een kopje takje kleiner te maken terwijl een van de jongere dieren af en toe een slokje water nam om daarna kennelijk heel trots te zijn op die prestatie en met geheven slurf een rondje te rennen.


Het andere exemplaar had kennelijk goed naar me gekeken en geconcludeerd dat zo'n hoed tegen de zon best handig was en probeerde zich een strooien hoed aan te meten. Jammer genoeg had hij de techniek van het vlechten nog niet onder de knie zodat het hoofddeksel als los zand aan elkaar hing.


En dit is dan echt het laatste staartje van dit bezoek aan Dierenpark Emmen.4 opmerkingen:

Hanny zei

De prairiehondjes zijn mijn favoriete dieren.
Je hebt mooie foto's geplaatst van de dieren in Emmen. Ik heb ervan genoten in Oostenrijk.

Anoniem zei

mooi hoor :)

ctje

Ria zei

vertederend dat groepje prairiehondjes,zo vredeig.
groetjes, Ria

Melody zei

Helemaal top Frans, (beide laatste Emmen-logs) .... leuke manier van vertellen en beschrijven.

En ja,nieuwgierig zijn de fantenolies soms wel, ook zij hebben een humeur die per dag of per moment kan verschillen en dus van invloed kan zijn op jou als fotograaf, dat is juist het mooie eraan.