donderdag, augustus 16, 2012

Even het koppie er bij houden.

RTL7 is een zender waar overdag vooral over economie en dus getallen wordt gepraat. Veel inzicht in getallen lijken ze echter niet te hebben.

Een teletekst bericht weet te melden dat er in het westen van deVS meer dan 60 bosbranden woeden in ondermeer Californië, Oregon en Iowa. Het ergst is de situatie in de staat Washington:

"In die staat is al 100 vierkante meter bos in vlammen opgegaan. Ook zijn 70 huizen in de as gelegd".

Toch knap om in een bos van 10 bij 10 meter 70 huizen te bouwen. En als dat het ergste is, wat is er dan op die meer dan 59 andere plaatsen afgebrand? Een braambosje?

Even het koppie er bij houden, logisch nadenken en geen onzin op teletekst zetten lijkt me als je pretendeert alles van cijfertjes te weten wel zo handig.

7 opmerkingen:

isis45 zei

RTL hè? Maar even serieus, het was mij niet opgevallen.Maar nu ben ik ook geen ster met cijfers, maar slordig is het zeker.

annespike.nl zei

Goed bericht..
Want dat zou betekenen dat er niet zoveel natuur is beschadigd.. Maar helaas, daarvan kunnen we alleen dromen.
Wel slecht trouwens...

♫ Mel☺dy ♫ zei

Hoe triest het ook is... het is simpelweg weer een bewijs van hoe televisiemakend volk aankijkt en denkt over televisiekijkend volk...

Ximaar zei

Journalisten (en/of overtypers) hebben geen rekenonderwijs gehad valt mij al jaren op en dat geldt voor RTV-figuren, maar ook die bij de dagbladen werken. Dit is weer een fraai staaltje. Heel vaak rekeken ze ook niet goed om van acre naar hectare. En als ze iets uitdrukken in voetbalvelden, dan blijken die te varieren van een vierkante kilometer tot maatje tennisbaan.

Henk van S tot S zei

Ach RTL:
Het wordt ook wel lastig al ze wat anders moeten doen dan de Prive of de Telegraaf voorlezen ;-)

Ria zei

Inderdaad is het erg slordig, doch geen uitzondering.
groetjes, Ria

gewoonanneke zei

Ja ik heb maandenlang meegedaan met iedere dag een rekentest om dingen weer op peil te krijgen.
Maar oppervlakte maten en inhoudsmaten vind ik altijd moeilijk blijven. Terwijl ik verder wel goed met cijfers ben.