zaterdag, augustus 18, 2012

Vogel.

De Foto op Zaterdag van Vonnieb sla ik deze week even over. De camera is namelijk al ingepakt dus een foto maken die bij de opdracht van deze week past wordt wat moeilijk. De opdracht vind ik trouwens sowieso moeilijk: Je favoriete boek. Ik heb niet echt één favoriet boek, ik heb een aantal favoriete schrijvers en afhankelijk van mijn stemming vind ik dan eens het ene en dan weer het andere werk beter. Een paar van die favoriete schrijvers? Ludlum, daar heb ik alles compleet van, inclusief de boeken die na zijn overlijden door anderen werd afgeschreven. Asimov, en dan vooral de "robot" boeken. Jack Vance, waarvan ik het meeste wel in de collectie heb maar nog steeds op zoek ben naar een paar titels. James Mitchener, die prachtige historische romans creëert waarbij hij vaak vanuit de huidige situatie de historische ontwikkeling van een gebied beschrijft (Centennial, Hawaï, Mexico enz). Marion Bradley, James Clavell, Serabande, Julian May en zo kan ik nog wel even door gaan.


Om toch niet helemaal met stille trom te vertrekken toch nog wat foto's van mijn laatste bezoek aan Emmen. In de vlindertuin zijn buiten vlinders ook wat vogeltjes te vinden. Zoals de kwarteltjes die af en toe ineens voor je voeten voorbij scharrelen.


En natuurlijk de kolibrie. Waarvan ik inmiddels weet waar ze meestal te vinden zijn: rechtsachter in de hoek van de vlindertuin, waar het mannetje geregeld diep in de beplanting op een wat vrijer hangende tak zit. Het vrouwtje is momenteel niet vaak te zien: dat zit in diezelfde hoek diep in de beplanting verscholen op het nest.


Tot zover de vogeltjes in de vlindertuin. En deze vogel? Die heeft zijn bagage klaar staan, vanmorgen nog wat oude kaas en ham ingekocht voor de gebruikelijke uitsmijters en heeft alleen nog een lijstje met dingen die op het laatste moment even moeten gebeuren (ramen en deuren controleren, bederfelijke waar mee of de container in, alles wat niet aan hoeft te blijven uit - gezien de weersverwachting geldt dat voor zowel alles wat elektrisch is als voor kleding ;-) - en dergelijke).

En dan is deze vogel morgenvroeg gevlogen om pas over een goede week weer op het nest terug te keren.

6 opmerkingen:

Hanny zei

Hele fijne vakantie gewenst! Heerlijk om zo vrij te zijn als een vogeltje. :-)

♫ Mel☺dy ♫ zei

Naast Tolkien delen we dus ook nog de liefde voor Ludlum, ik heb ze dan wel niet allemaal (meer) omdat ik alle boeken bij de verhuizing heb weggedaan en nu nog maar een paar in de kast heb die ooit ook nog eens weg meoten... maar heb ze wel allemaal gelezen!

annespike.nl zei

Goede vlucht! :-)
Veel plezier.
Leuk die kolibri. Ja als je weet waar ze zitten, dan heb je ze zo gevonden.

Ria zei

Fijne vakantie Frans en bedankt voor de mooie foto's.
groetjes, Ria

gewoonanneke zei

Beetje laat om je een fijne vakantie te wensen maar voorlopig heb je in ieder geval heerlijk weer. Hoop dat je er van genoten heb.

Reismeermin zei

Ach van boeken krijg ik geen genoeg en wat een prachtig vakantieweer heb je gehad..