donderdag, augustus 30, 2012

Schroefje los bij Ikea?

Ik heb een JA/NEE sticker op de brievenbus zitten om ongevraagde reclame te weren. Bij Ikea hebben ze daar naar gisteren bleek iets op gevonden: die sticker geldt voor ongeadresseerd reclame drukwerk. Dus sturen ze het nu rond "aan de bewoners van ....." zodat het daar niet meer onder valt.

Zo'n misselijke truc gaat bij mij dus geen zoden aan de dijk zetten voor hen: ik houd een lijst bij van bedrijven die de sticker negeren (waarop inmiddels o.m. het merendeel van de lokale afhaal/bezorgrestaurants staan, de bioscoop, een kaaswinkel en nog een paar van die grapjassen). Die hoeven dus niet op mijn klandizie te rekenen (concurrenten genoeg van ze die zich wel netjes gedragen) en dat geldt met ingang van heden dus ook voor IKEA.

Nog mooier is trouwens een aantal kleine lettertjes op de adressticker: "Wil je geen post ontvangen? Kijk dan op Infofilter.nl of bel 0900-666 1000 (€ 0,25 p/min)". Infofilter heeft echter niets met post te maken: die gaan over het BEL-me niet register. En gaan betalen om van hun ongevraagde catalogi verlost te worden? Geen haar op mijn hoofd die er over denkt. Dat ze er gewoon maar van uit gaan dat ze mij met "je" aan kunnen spreken is trouwens een extra reden om me daar niet meer te vertonen, hoe lekker die gehaktballetjes ook mogen zijn.

Ik zoek morgen even een enveloppe waar het ding in past en stuur hem ongefrankeerd retour met een begeleidend briefje dat ik hier niet van gediend ben. Scheelt weer wat ongevraagde rommel in de oud papier container en misschien leren ze er wat van.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik baalde ook van die Ikea-gids in de brievenbus, te meer daar ik net een paar dagen geleden diezelfde gids als app op mijn iPad had geinstalleerd. Misschien moesten wij hem ook maar ongefrankeerd terugsturen.

Hanny zei

Helaas kregen wij hem hier thuis geadresseerd aan onze dochter. Ze moet er toch maar eens werk van maken om zich uit hun klantenbestand te laten schrijven.

annespike.nl zei

Dat heb ik dan weer niet gelezen Hanny..
Ik dacht namelijk dat jullie dat wel leuk zouden vinden... ;-)

Henk van S tot S zei

Zelfs bij NEE/NEE stickers heb je nog malloten die rommel in je bus stoppen. Een tijd terug kreeg ik een of ander evangelisch blad. Na wat zoekwerk vond ik het adres. Ik heb het blaadje om een wat platte siersteen gewikkeld en met een briefje dat als volgt luidde:
"Veel succes met de opbouw van uw gemeenschap. Als bijdrage 1 bouwsteen.
N.B. S.v.p. geen ongevraagd drukwerk meer bezorgen op, alleen straatnaam en woonplaats"
Vervolgens verpakt en ongefrankeerd in een "brievenzak" bij een hulppostkantoor gemikt.
Van harte aanbevolen om dit na te doen ;-)

gewoonanneke zei

Drastisch.. Ik krijg ook iedere week een hele zooi folders op de mat mara sommige wil ik ook wel hebben en haal ik aanbiedingen uit en de rest verdwijnt meteen in de papierbak. Maar nu heb ik een tablet en daar kan ik gewoon alle folders die ik wil selecteren en bekijken. Ideaal dus ik overweeg ook een sticker geen folders meer. Dat scheelt weer een hoop papier sjouwen.

Frans54 zei

@gewoonanneke: ik had die sticker al veel langer voor ik ontdekte dat de meeste folders als je toch iets zoekt prima op internet te vinden zijn, zijn zelfs speciale sites waar je alle folders op een rijtje krijgt met linkjes naar de meest recente. Scheelt toch al snel 0,5 - 1 kilo papier per week.

Frans54 zei

@Henk: ik laat de steen achterwege, maar stuur het wel ongefrankeerd terug, of als het toevallig toch in de buurt en op mijn route ligt plak ik het op de deur (kan heel Drachten mee lezen wat ik er van vind)

Anoniem zei

Nee, nee hier maar dol op ikea folder :)
Ctje