donderdag, maart 03, 2005

Helft herkeurde WAO’ers goedgekeurd.

Van de eerste tienduizend WAO’ers die een herkeuring hebben ondergaan is de helft weer (deels) arbeidsgeschikt verklaard. Dat meldt de Telegraaf vandaag op basis van cijfers van het UWV.

Volgens de door het kabinet voorgestane Nieuwe WAO hebben alleen volledig arbeidsongeschikten nog recht op een uitkering. De rest moet weer op zoek naar werk.

Ook negenduizend Wajongers werden reeds herkeurd. Van hen is 5% weer goedgekeurd.

Minister Aart Jan de Geus van Sociale Zaken reageert verheugd op de resultaten. "Dit is een resultaat waar je alleen maar van kan dromen als politicus. Werkloosheid wordt niet langer geparkeerd in de wao".

Heeft dhr. De Geus wel door dat hij hier over mensen praat? Mensen die indertijd volgens de toen geldende regels geheel correct in de WAO zijn gekomen. Mensen die dachten zich ondanks hun ziekte financieel geen grote zorgen te hoeven maken. Mensen die nu ineens in de, inmiddels tot de grond toe afgebroken, WW terecht komen zonder dat zij daar zelf ook maar iets aan kunnen doen. Mensen die bij de huidige arbeidsmarkt kunnen gaan zitten wachten tot ze in de bijstand terugvallen.

Hoezo Sociale Zaken.


Zie ook enkele columns over dit onderwerp bij CiNNeR waarbij nog enkele interessante links staan.

Bron

6 opmerkingen:

Anoniem zei

minister is als enige verheugd, tis triest voor hen die ziek zijn en nu geen geld meer hebben :(

citrientje

Von zei

Inderdaad, ze veranderen zomaar even de regels en geven mensen [en hun omgeving] het idee dat ze zich al die tijd aangesteld hebben.

Ik woon nu alleen maar als ik goed was gekeurd terwijl ik nog samenwoonde had dat ook nog een probleem gegeven met mijn vriend. Dan had ik ineens op zijn zak moeten teren.

Pauline zei

Brrr, ik krijg de rillingen van zo'n juichende minister.

Mm.. zei

Beetje vreemd om zo jubelend te doen over de 'resultaten' en dat door een christelijke minister. Ja... vast.. Overigens heeft het mij bijzonder veel moeite gekost om uit de WAO te komen nadat ik voor de volle 100% was afgekeurd. Nu 6 jaar later krijg ik nog steeds oproepen, papieren en aanverwante zaken terwijl ik maar blijf melden dat ik allang weer werk.. en dat ook al inmiddels zo'n 150x heb doorgegeven. Ach ja..

babbel zei

ja de jongeren zijn nu goedgekeurd, nu gaan ze wagonnen wat ouderen keuren..
En de uberfuhrer roept verheugd..weer zoveel wao'er minder.

Debsel zei

Ik wacht nog op een uitslag