woensdag, maart 02, 2005

SNEEUW!

Eindelijk sneeuw!

Met mijn spiegelreflexcamera heb ik heel wat meer foto's gemaakt. Maar voor die klaar zijn is de sneeuw misschien alweer weg. Nu heb ik ook een simpel digitaal cameraatje (cadeau gekregen bij een boek) en hoewel de kwaliteit niet daverend is wil ik toch een beeld geven van hoe het er hier nu uit ziet.

Veel sneeuw! Posted by Hello

11 opmerkingen:

hansplugin zei

ja mooi he al die sneeuw nu maar hopen dat het er nog ligt dit weekend
zou voor mij de eerste keer zijn dat ik in de sneeuw ga kamperen lijkt me errug leuk

Dolbee zei

Mooi weer om motor te rijden!

Frans54 zei

@Dolbee: Heb ik vroeger wel gedaan, maar met een zijspan was misschien iets handiger geweest.

babbel zei

Hans..bibber in de smeltsneeuw.
Iglotent?

Frans, op de ene of andere manier blijf ik de spiegelreflexen zulke mooiere sfeerplaten vastleggen.
Misschien is dat onwetendheid over de nieuwe camera's, van mij.
Toch hoe het direkt op de foto kunnen zetten met handmatig klikken, vind ik nog steeds prettiger, die digitale met hun vertraagde klik..
Heb ook nog een leuke minolta voor onderwater..gaaf ding :)

Mm.. zei

Heerlijk die sneeuw. Heb er zelf na het werk een uur doorheen gebanjerd en heb dan ook nu nog steeds koude tenen... Maar het verfrist het hoofd buitengewoon goed..

hansplugin zei

@ Beau
nee een klein dubbeldaks eenstokkertje

Frans54 zei

@Hans: warme slappzak mee, dan kan het best, ik heb zelf wel eens op een motortreffen bij -20 in een tentje gezeten.

PS: bedankt voor de Haagse sneeuwfoto's

Pauline zei

Met dank aan jou Frans, als jij niet over die kerstkaarten as begonnen, had het nu geregend ;)

Debsel zei

Deze dagen heb ik uiteraard geprobeerd te oefenen met onze nieuwe camera maar ik vind het niet makkelijk om mooie en ook nog eens goed belichte foto's te schieten. In de boeken stond 1 tot 2 stops overbelichten maar dan kreeg ik óók overbelichte foto's. Pff 't is nog heel niet makkelijk om topfotografe te worden. :)

@Beau
Tegenwoordig heb je aardige semi profecionele digitale spiegelreflexen die niet meer (veel) onder doen voor de analoge spiegelreflexen. De Nikon D70 (sinds korte tijd zelf in bezit) staat ook meteen aan als je hem aanzet en hij voelt en klinkt ook als een analoge. De mooie sfeerplaat ligt naar mijn idee toch meer aan de fotograaf dan aan het feit of het met een analoge of digitale spiegelreflex is geschoten.

Frans54 zei

Soms vind ik, zeker bij sfeerfoto's, juist dat korrelige van de analoge films iets extra geven.Dat ligt niet aan de fotograaf, maar ook niet aan de camera. De huidige digitale camera's doen verder inderdaad weinig of niets meer onder voor analoge, zeker de top digitale spiegelreflexen niet.

Debsel zei

Ik ga helemaal voor het gemak van digitaal is ook ideaal voor ongeduldige mensen zoals ik, geen wachtijden van het ontwikkelen meer.

en juist met een digitale kun je naar mijn idee naar hartelust spelen met bijvoorbeeld met de iso waarde voor de korreligheid. Met analoog moet je dan de film verwisselen bij digitaal druk en draai je aan een knopje en maak je beide foto's om later te besluiten welke je het mooist vind. Al maak je tien dezelfde foto's maar met een andere iso, het kost je niks minder of meer.

Hmmm, ik ben wel heel erg voor digitaal, hè. Nee, ik heb er echt geen aandelen in. :)