maandag, maart 14, 2005

Politie in de bocht.

Of misschien kan ik beter zeggen uit de bocht. In een paar dagen tijd lees ik namelijk toch wat opmerkelijke berichten over de politie waar ik niet vrolijk van wordt.

Eerst het bericht dat 2 agenten in Zuid-Holland geschorst zijn omdat ze tijdens de nachtdienst plezierritjes naar Amsterdam maakten. Nu blijkt dat het niet om een plezierritje ging maar om een wedstrijd. Politie agenten uit verschillende korpsen schijnen er aardigheid in te hebben weddenschappen af te sluiten wie tijdens de nachtdienst het verst buiten zijn eigen district kan komen.
En maar roepen ”tegen streetracers wordt streng opgetreden”. Jaja, om zelf de ruimte te hebben zeker?

Vervolgens het bericht dat de Brabantse politie een "klein" foutje maakte bij het leveren van de foto van een gebruiker van een gestolen pinpas aan de Brabantse versie van "Opsporing Verzocht”.
Het tonen van foto’s van verdachten is een redelijk zware ingreep in de privacy, je zou dus denken dat er zorgvuldig mee omgesprongen wordt. Niet in Brabant dus. Daar werd aan het programma de foto geleverd van 2 volledig onschuldige vrouwen. De foto werd pas een dag later, en na diverse herhalingen, verwijderd.
De politie betreurd het gebeurde ten zeerste en heeft de dames een bloemetje aangeboden. En ze gaan nog uitleggen wat er fout gegaan is. Ik lees nergens iets over een uitgebreidde rectificatie: ik hoop voor de dames dat ze dat niet vergeten.

Hoe is het met jullie vertrouwen in de veiligheid in het algemeen en in de politie in het bijzonder? Bij mij is er weer een behoorlijke deuk bijgekomen.

Geen opmerkingen: