woensdag, maart 30, 2005

WoW: Onderhoud.

WoW (Write on Wednesday) is een initiatief waarbij om de 14 dagen een thema wordt opgegeven waarover iedereen die mee wil doen een eigen verhaal schrijft. Voor meer informatie, de spelregels en de verhalen van andere deelnemers, ook over eerder thema’s, kijk HIER.

Onderhoud

Voor het huis staat de Harley. Grauw van het stof uit Scandinavië. De gravel en oliesplit wegen zijn het uiterlijk niet ten goede gekomen. Hoewel hij niet zo’n poetser is, een motor is om te rijden, niet om er met een poetsdoek naast te zitten, moet het er toch maar eens van komen.

Zaterdagmorgen, er staan geen toertochten of motortreffens op de kalender dus hij heeft de tijd.
De tuinslang is uitgerold. Een emmer met sop staat naast de motor, spons en poetsdoeken liggen op het zadel.

Straks eerst de dode insecten losweken van het toerscherm. En van de koplamp, de vorkpoten en natuurlijk de voorkant van de koffers niet vergeten. Waar zitten eigenlijk geen insecten na dat uitstapje naar Finland?
Hij moet ineens denken aan een uitdrukking die hij aardig waargemaakt heeft: “Waaraan herken je een blije motorrijder?” “ Aan de vliegen tussen zijn tanden!”

Daarna alles goed afsoppen om het stof dat overal op, onder en tussen zit kwijt te raken. Dan als laatste de wielen eens goed poetsen. Een vervelend klusje maar eigenlijk wel hard nodig.

Dan breekt de zon door. Hij plenst de emmer sop over de motor. Sopt de ergste vliegen van de ruit en spuit de motor af.

Even later is hij op weg naar Amsterdam. Naar een vriend die hij, onder andere door de vakantie, al zeker drie maanden niet heeft gezien. Die ernstig ziek is en ook maar alleen thuis zit.

Dat poetsen komt nog wel. Ook vriendschappen moeten worden onderhouden.


Naar vorige WoW

Geen opmerkingen: