maandag, mei 09, 2005

Na regen komt zonneschijn (en daarna weer regen)

Het is een tamelijk vochtig weekje geweest op de Veluwe. Niet dat het voortdurend regende, feitelijk is het vaker droog geweest dan dat het regende, maar als het regende viel er zoveel water tegelijk.

Gelukkig bleek mijn tent nog steeds waterdicht. Of dat voor mijn schoenen ook geldt weet ik echter niet. Ik was maandag zo druk geweest met het inladen van de Landrover, controleren of alles uit, dicht danwel op slot was e.d. dat ik toen we in de buurt van Steenwijk waren naar mijn voeten keek en moest constateren dat ik nog steeds mijn sloffen aan had.

De kennissen waar ik mijn tent naast het huisje kon opzetten waren echter ruimschoots voorzien van reserve schoenen waarvan één paar bijna mijn maat was (41 ipv 42) zodat ik de rest van de week mijn voeten toch droog en warm kon houden. Anders had ik eerst op mijn sloffen naar Dieren moeten lopen om een paar goede wandelschoenen te kopen.

Want die zou ik wel nodig hebben gehad. Mijn vakantiebestemming was namelijk de kampweek van de VRZA (Vereniging van Radio Zend Amateurs) en in de loop van de week worden er diverse pieper- danwel vossenjachten georganiseerd. Vijf daarvan heb ik meegelopen. En ondanks het feit dat ik in eerdere jaren maar een paar jachten mee heb gelopen ging het best aardig. De groep waarmee ik meeliep werd een keer zelfs derde.

De zwaarste jacht was de nachtjacht van donderdag op vrijdag * edit: tijdsbesef was een beetje van slag: nachtjacht was vrijdag op zaterdag nacht * : 12 kilometer, als je alles in een keer goed liep. Dat deden we dus niet en ik schat dat we uiteindelijk ruim 20 kilometer hebben gelopen. Ondanks het missen van wat piepers en het lopen van de route in omgekeerde volgorde (de derde vos stond in eerste instatie verkeerd ingesteld en zond permanent uit i.p.v. met onderbrekingen zodat we deze voor een pieper aanzagen) bleken we uiteindelijk toch nog vierde geworden te zijn in een veld van acht groepen.

Die halve marathon waar ik het in de vorige post over had heb ik dan ook zeker gehaald in de afgelopen week: ik denk dat ik alles bij elkaar meer dan 60 kilometer heb gelopen.

Op donderdag was de markt en wonder boven wonder bleef het die dag droog tot de markt was afgelopen. Ik ben ongeveer de helft van de meegesleepte spullen kwijt geraakt en kan, na aftrek van de gemaakte kosten voor vervoer, standplaats e.d., de schuldeisers van de overleden vriend verblijden met de mededeling dat er weer zo'n € 400 meer in kas is om te verdelen.

Op de markt was ook een zendamateur aanwezig die in Warga woont en die in een Ford Escort bestel reedt. Wat niet verkocht was hebben we in zijn auto geladen (hij ging diezelfde avond weer terug) en is zondag avond bij mij thuis afgeleverd. Zelf ben ik keurig thuis afgezet door een andere deelnemer aan de radiokampweek die in Drente woont en er geen probleem mee had een kilometer of 40 om te rijden.

Nu alleen nog zien de tent ooit nog een keer weer droog te krijgen. Want ook zondag werd gekenmerkt door een afwisseling van zonnige periodes en hevige buien. Plaatjes van de vakantie krijgen jullie dan ook niet te zien: ik heb de fototoestellen de meeste tijd maar veilig en droog in het huisje laten staan. Volgende keer beter.

Geen opmerkingen: