maandag, mei 09, 2005

WoW: Beweging.


WoW (Write on Wednesday) is een initiatief waarbij om de twee weken een onderwerp wordt opgegeven waarover iedere deelnemer zijn eigen verhaal schrijft. Ook meedoen? De uitleg en spelregels (en links naar de verhalen van andere deelnemers)vind je HIER.

Donker.

Aardedonker is het. Hoelang hij daar gestaan heeft weet hij niet. Voor zijn gevoel lijken het uren, maar in werkelijkheid zullen het minuten zijn geweest.

Hij kijkt op zijn horloge. Hij kan de getallen slechts vaag onderscheiden maar na wat turen ziet hij dat het tien over twaalf is. Hoe laat is hij uit het dorpshuis weggegaan? Tegen twaalf uur?

Hij is niet bijgelovig maar toch…dit is wel het spookuur. Waarom heeft hij gekozen voor die honderd meter kortere weg over het kerkhof? Nog steeds voelt hij zijn hart bonzen in zijn keel. Zijn handen zijn klam, zijn voorhoofd nat. Of komt dat door de regen die hij nu pas bemerkt?

Hij begint zijn voeten te voelen. De kou en vochtigheid van het gras dringen langzaam door. Plots realiseert hij zich dat hij zijn jas over zijn arm draagt en dat hij het koud heeft. Huiverend trekt hij de jas aan. Bah, die is ook doornat, hier zal hij het niet warmer van krijgen.

Hoe lang heeft hij daar gestaan in de regen? Niet in staat zich te verroeren, bevroren in tijd en ruimte?

Het was ook een hele schok geweest, nog steeds is hij niet van de schrik bekomen. Met trillende handen pakt hij een sigaret, probeert die aan te steken. Ook al nat geworden! Geërgerd gooit hij het pakje het donker in. Hij moet eens zien thuis te komen. Hij vermant zich, zet het van zich af.

Langzaam komt hij weer in beweging.

Die stomme vleermuizen ook!

Naar vorige WoW

Geen opmerkingen: