woensdag, juni 08, 2005

Terug naar de tekentafel.

De gemeente waar ik woon heeft besloten dat de wijk waar ik woon eens grondig op de schop moet. Persoonlijk heb ik daar weinig last van, van de koopwoningen blijven ze af, maar de motorclub waarvan ik penningmeester ben heeft haar clubgebouw ook op een binnenterrein in diezelfde wijk.

Daar zijn we terechtgekomen na een eerdere gedwongen verhuizing toen de Gemeente besloot dat het terrein waar we toen zaten een mooie locatie voor wat nieuwbouw was. Nu heeft men dus besloten in de hele wijk de binnenterreinen, waar veel verenigingen en wat kleine bedrijfjes zitten, te bebouwen.

Op zich een loflijk streven natuurlijk om de wijk op te knappen cq te verbeteren. Maar het betekend wel dat we alweer door toedoen van de Gemeente moeten verhuizen, en samen met ons nog twee verenigingen die op hetzelfde terrein hun clubgebouw hebben.

Na veel touwtrekken komt er 1 gebouw voor de drie verenigingen, met voor ieder een eigen ingang. De grond wordt door de Gemeente beschikbaar gemaakt en de projectontwikkelaar zorgt voor het gebouw. Vandaag waren daarover besprekingen met de Gemeente en de projectontwikkelaar. De laatste had een fraaie tekening gemaakt van een L-vormig gebouwtje. Maar al snel was duidelijk dat dat toch wel wat krap was voor drie verenigingen. Ieder moest bijna de helft van de nu beschikbare ruimte inleveren.

Er is dus heftig geprotesteerd tegen dit voorstel met als resultaat dat het nu de bedoeling is dat het een rechthoekig gebouw wordt. Daarmee kan iedereen weer redelijk op zijn vierkante meters komen.

De projectontwikkelaar mag dus weer achter zijn tekentafel plaatsnemen: het resultaat is ons over een week of twee beloofd. Zien hoe dat gaat: deze bespreking was het vervolg op die van 7 februari toen een vervolggesprek over 2 à drie weken werd beloofd.

Geen opmerkingen: