vrijdag, juli 15, 2005

Informatie nieuwe zorgverzekeringstelsel: een rommeltje

Ik heb vanavond eens zitten lezen op de site van VWS met informatie over het nieuwe zorgverzekeringstelsel.

Een aantal van de vragen die ik recent nog had wordt er inderdaad beantwoord, maar wat een rommeltje maken ze er van. Het stikt van de taalfouten. Zinnen zijn soms maar half afgemaakt. Sommige veelgestelde vragen staan er meer dan 1 keer in. Bovendien blijken er af en toe ernstige fouten in de voorlichting te zitten: zo werd gemeld dat fysiotherapie ook in de basisverzekering zou blijven zitten, en dat is dus absoluut niet waar.
(zie ook een artikel hierover bij WAO-cafe)

Al met al heeft het er alle schijn van dat de voorlichtingssite overhaast in elkaar gezet is en dat men beter even langer na had kunnen denken. Want ook op het ministerie schijnt het een en ander nog niet helemaal duidelijk te zijn.

Maar dan zouden ze ongetwijfeld het verwijt krijgen dat er te laat te weinig informatie aan de burgers gegeven wordt en om dat te voorkomen kan je "natuurlijk" altijd nog beter foute voorlichting geven dan tijd vrij maken om het goed te doen.

Er bestaat in Nederland een spreekwoord dat iedereen, kennelijk met uitzondering van onze eigen wijze bestuurders, wel kent: "Haastige spoed is zelden goed"!

Geen opmerkingen: