donderdag, juli 14, 2005

Verhalen van een motortoerist -18-

Een rondje Engeland, Ierland en Wales --- Part 9

Rustige herstart.

Door de week vakantie en de logjes die ik daarover schreef is het reisverslag een tijdje wat op de achtergrond geraakt. Tijd dus om daar langzaam weer eens mee verder te gaan.

Zoals ook wij na het bezoek aan het treffen van de Dog and Partridge MCC en de met uitgebreid pubbezoek veraangenaamde dag extra in Preston weer langzaam begonnen met de rest van onze vakantie.

Vervolg:

We zijn een dag gaan toeren in het Peak district met de bedoeling tegen het eind van de middag rond Sheffield te rijden om te eindigen in het gehucht Lepton bij Huddersfield. M. had daar een paar kennissen wonen die ooit zo onverstandig waren geweest te zeggen "Als je ooit in de buurt bent moet je bij ons aankomen”. Dit moet je dus nooit tegen M. en mij zeggen als je het niet echt meent want wij zijn van die figuren die dat dan ook daadwerkelijk doen.

Het rijden rond Sheffield had wel de nodige voeten in de aarde. De R.A.C., die in Engeland de bewegwijzering verzorgt, gaat er namelijk van uit dat iedereen zo snel mogelijk op de plaats van bestemming wil zijn en probeerde dus voortdurend ons dwars door het centrum van Sheffield te sturen. Eigenwijs als wij zijn bleven we echter hardnekkig proberen om een route er omheen te vinden en uiteindelijk is dat ook gelukt.

De afspraak was dat we ergens tussen zeven en acht uur in Lepton zouden zijn en omdat we er al om zes uur waren besloten we eerst een hapje te gaan eten er van uitgaande dat er gezien de afgesproken tijd niet op ons gerekend was voor het eten. Dat was dus een onderschatting van de Engelse gastvrijheid: onze kennissen waren zelf pas de dag tevoren ierug gekomen van vakantie en hadden expres wat later afgesproken om nog boodschappen te kunnen doen en ons een uitgebreide maaltijd voor te kunnen zetten.

We moesten ze helaas bekennen dat we al gegeten hadden en dus niet te veel van al dat lekkers konden wegwerken. En dat hun moeite dus eigenlijk grotendeels voor niets was geweest. Dat je je zo bedonderd kunt voelen als je iets dat je wordt aangeboden moet afslaan!

Voortaan dus maar niet meer deze fout maken; je kan tenslotte in geval van nood altijd nog naar de pub die elk dorp wel heeft gaan waar altijd wel een eenvoudige doch voedzame maaltijd te verkrijgen is.

Geen opmerkingen: