donderdag, augustus 11, 2005

Typisch

Zomaar wat berichten op teletekst vandaag die opvielen:

"Economie groeit sneller dan verwacht" en dan volgen de cijfers voor 2006. 2006? Dat moet nog komen toch? In het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor de toekomst en voorspellingen in deze komen zelden uit. Even logisch nadenken dames en heren! Beperk je maar tot de actualiteit, dat is al moeilijk genoeg!

"Jeugd drink meer, ondanks campagne!" Tja, is het niet zo dat kinderen juist datgene uitproberen wat ze niet mogen? Het resultaat lijkt mij dus logisch. Pedagogen hadden dat waarschijnlijk moeiteloos kunnen voorspellen.

"Campagne SIRE tegen asociaal gedrag!" Oeps, de campagne tegen alcoholgebruik werkte averechts. Dat voorspelt weinig goeds. Kwestie van logisch nadenken, toch? Of denkt men hier juist weer wel "resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst, dus laten we het maar proberen"?

"Het Wereld Natuur Fonds waarschuwt: Omdat het warmer wordt zal vaker de airconditioner worden gebruikt waardoor de energiecentrales meer moeten produceren." Boerenlogica. Maar nog iets meer boerenlogica vertelt mij dat door het warmere weer ook de kachel een streepje (of 2) lager kan. Dat compenseert toch het hogere verbruik in de zomer,of ben ik nou gek? Hier wordt volgens mij wel erg selectief het stukje uit de informatie gelicht dat in het eigen straatje te pas komt.

Geen opmerkingen: