zondag, september 25, 2005

Opname.

Woensdag zag ik een interview met onze minister president op RTL. Een overdreven grijns (oh heet dat glimlachen??) op zijn gezicht en moeiteloos een verhaal afstekend. Soms wel niet betrekking hebbend op de gestelde vraag, maar daar heeft onze JP geen enkel probleem mee.

Donderdag het onderwerp zorg in de kamer. JPB antwoord met exact dezelfde grijns met exact dezelfde woorden op de vragen die worden gesteld.

Vrijdag een interview op een van de Nederlandse zenders. De grijns is moeiteloos uitwisselbaar met die van de afgelopen twee dagen. De woorden trouwens ook.

Zondag in een nieuwssamenvatting van de afgelopen week alweer een ander gesprek met de regeringsleider. Nou ja ander? Weer die grijns. Weer woordelijk het zelfde verhaal over hoe het allemaal beter is in Nederland: de veiligheid is enorm toegenomen (werd de terreur alarm fase recent niet verhoogd?), je kunt weer veilig met de trein en de metro (als het treinverkeer tenminste niet is stilgelegd door een bomdreiging), de wachtlijsten in de zorg zijn bijna verdwenen (ligt er maar aan hoe ruim je "bijna" interpreteerd natuurlijk) en nog een paar van die zinnen die ik hem eerder in de week al drie keer te berde had horen brengen.

Ik weet het nu zeker: we worden geregeerd door een DVD-tje. En het repeat knopje is blijven hangen.

Geen opmerkingen: