maandag, oktober 03, 2005

Niet tactisch.

De Amerikaanse ex-minister van Onderwijs William Bennett blinkt niet bepaald uit op het gebied van tactische opmerkingen. In zijn radio show presteerde hij het de volgende uitspraak te doen: "Als je de criminaliteit wilt terugdringen, zou je iedere zwarte baby in dit land kunnen laten aborteren".

Hij heeft hiermee denk ik het grootste deel van de Amerikaanse bevolking tegen zich in het harnas gejaagd. Het zwarte deel vanwege de discriminerende gedachte erachter. En een belangrijk deel van de blanke bevolking omdat er in Amerika sterke weerstand bestaat tegen abortus.

Bennett is niet van plan excuus te maken: hij bedoelde het slechts als hypothetisch voorbeeld. Hij heeft duidelijk nog steeds niet begrepen dat de gedachte erachter ook niet zo fris is. Misschien kan iemand de heer Bennett aan het verstand brengen dat niemand, ook zwarte kinderen niet, als misdadiger wordt geboren en dat het waarschijnlijk meer zou helpen de armoede en slechte kansen voor sommige bevolkingsgroepen in zijn land te bestrijden?

BRON

Geen opmerkingen: