woensdag, oktober 05, 2005

Wonderlijk.

Het thema van de kinderboekenweek is dit jaar "de Toveracademie". Een aantal kerkgenootschappen heeft wat tegen dit thema en diverse christelijke scholen komen daarom met een alternatief thema: "Wonderlijk" waarin geen aandacht wordt besteedt aan tovenarij maar aan de bovennatuurlijke (Goddelijke) wonderen van de wereld.

Dat ze tovenarij, inclusief kinderboeken waarin dit voorkomt, als slecht, satanisch en dergelijke beschouwen moeten ze wat mij betreft zelf weten. Maar vanavond werd er in Twee Vandaag aandacht aan besteedt en één van de uitspraken voldeed zeer zeker aan de omschrijving "Wonderlijk".

Eén van de mensen die vond dat tovenarij slecht en schadelijk was betoogde namelijk dat je dat gewoon kon zien: "die mensen gaan zich anders kleden, zwart, somber, dat is al een teken dat er iets mis is".

Dan wonen er op de Veluwe zeker allemaal tovenaarsleerlingen en zijn de kerken eigenlijk Toveracademies. Want in de groepen die op zondag op weg zijn naar de kerk valt het meestal niet mee een andere kleur dan zwart te ontdekken.

Geen opmerkingen: