maandag, januari 16, 2006

Hatelijk.

Eigenlijk had ik een vlammend betoog willen schrijven over de plannen van het CDA om de grondrechten maar wat in te perken om het uitdragen van haat en oproepen tot terreur wat in te dammen. Maar dat zou kunnen worden opgevat als een oproep tot haat jegens het CDA. En om nu een reisverbod en huisarrest te krijgen daar zit ik niet op te wachten.

En zonder paspoort en rijbewijs wordt het gezien de legitimatieplicht toch wat moeilijk reizen. En ook op het werk wordt legitimeren wat lastig, maar dat maakt niet uit omdat je op voordracht van het CDA toch al je baan kwijt bent.

Volgens mij moet je als je zo thuis duimen zit te draaien in de hoop dat de buren ook deze keer weer wat boodschappen voor je willen doen, toch heel erg je best doen om geen haatgevoelens te laten ontstaan.

Overigens: als iemand zo de pest heeft aan een deel van de mensen waarmee hij Nederland deelt zou het dan niet slimmer zijn hem juist een paspoort kado te doen? Met het vriendelijk doch dringend verzoek er zo spoedig mogelijk gebruik van te maken?

Geen opmerkingen: