zondag, januari 15, 2006

Taartcréme.

Hiervoor gebruik ik tegenwoordig als basis een produkt van Baukje: poeder voor gele banketbakkersroom. De creme de beurre die ik vroeger gebruikte bevat namelijk ei en aangezien het niet gekookt wordt en ik erg gevoelig ben voor infecties door de medicijnen die ik gebruik ben ik daar maar van afgestapt.

Maak de banketbakkers room volgens de gebruiksaanwijzing (400 cc water en daar al roerend de inhoud van het pakje aan toevoegen, simpel hè). Plaats dit daarna gedurende circa dertig minuten in de koelkast.

Laat ondertussen 170 gram roomboter en 170 gram margarine (eventueel kan de roomboter geheel vervangen door margarine) zacht worden. Meng 160 gram (poeder)suiker en veertig gram cacao. Los als je er een moccacrème van wilt maken anderhalf a twee lepels oploskoffie op in zo min mogelijk heet water.

voeg de suiker, cacao en eventueel het koffieextract aan de boter toe en meng dit met de mixer tot een luchtig geheel, voeg daarna de inmiddels opgesteven room in gedeeltes onder goed roeren toe tot een luchtige crème is verkregen.

Halveer nu de taart en neem de bovenste helft er af. Bedek de bodem met circa tweederde van het mengsel en plaats de bovenste helft terug. Strijk eventueel uitstekende crème glad of bestrijk de gehele zijkant met de crème. Rol de zijkant desgewenst nog door notenstrooisel of hagelslag.

Bedek vervolgens de bovenkant van de taart met het warme glazuur en strijk dit gelijkmatig uit.

Doe de rest van de crème in een spuitzak (vouw er zelf één van bakpapier als je die niet hebt) en versier de bovenkant van de taart met tekst, rozettjes en dergelijke. Werk het geheel tenslotte af met wat taartdecoratiechocolaatjes (ook van Baukje) en bewonder het resultaat.

Image Hosted by ImageShack.us

Geen opmerkingen: