maandag, februari 13, 2006

Hoe pakken jullie het aan?

Morgen, 14 februari, Valentijnsdag. Een feestdag voor met name de rozenkwekers, kaartenfabrikanten en de juweliers. De commercie probeert al jaren lang, tot nu toe zonder overweldigend succes, Valentijnsdag door de strot van de Nederlandse consument te duwen. Eigenlijk zouden ze liever zien dat deze dag in september viel, mooi tussen vaderdag en Sinterklaas in en niet zo kort na de decemberfeestdagen. Dat zou commercieel veel prettiger zijn.

Image Hosted by ImageShack.us


Wat doen jullie morgen?
Spijker je de brievenbus dicht omdat je er niets mee te maken wilt hebben? Of zit je een uur voor de postbode gewoonlijk langskomt al vol spanning op de deurmat te wachten. Of hoor je tot de mensen die zelf hun (stille) liefde verrassen?

Als je tot die laatste groep behoort hoe doe je dat dan?

Wordt het een kleinigheid, een al dan niet echte roos, een pak briefpapier met hartjes, een romantische kaart?
Of pak je wat groter uit met een (natuurlijk hartvormige) doos bonbons, een romantisch diner voor twee, of iets van de juwelier (de hartjes lopen goed deze tijd van het jaar)?
Kies je er wellicht voor het spectaculair aan te pakken met bijvoorbeeld een ballonvaart voor zo'n € 600 euro voor twee personen, of een ritje in een Ferrari à raison van € 119 per half uur?
Behoor je misschien tot degenen die het simpel houden met een emailtje? (N.B.: er wordt van verschillende kanten gewaarschuwd voor Valentijns emails waarbij je de kaart via een link moet ophalen, kennelijk hebben een paar slimmerikken deze markt ook ontdekt als manier om virussen te verspreiden)

Ik ben benieuwd of, en hoe, Valentijnsdag leeft in de weblogwereld.

Geen opmerkingen: