woensdag, maart 22, 2006

Afgesloten?

Volgens de Consumentenbond zijn veel cilindersloten met het Politie Keurmerk Veilig Wonen eenvoudig te kraken met behulp van een "slagsleutel". Vervolgens wordt door diverse media uitgebreid verteld hoe een en ander in zijn werk gaat.

Ik heb altijd wat dubbele gedachten bij zulke berichtgeving: aan de ene kant is het natuurlijk nodig de mensen op gevaren te wijzen, maar aan de andere kant kan je op deze manier natuurlijk ook wat mensen op verkeerde ideeën brengen.

RTL trekt trouwens wel een heel overtrokken conclusie: "Sloten die het Politie Keurmerk Veilig Wonen hebben gekregen, bieden helemaal geen extra bescherming". Er mag dan een methode zijn om deze sloten te kraken, ze blijven toch altijd nog een stuk veiliger dan de simpele sloten die je vroeger (en tegenwoordig ook nog veel trouwens) op achterdeuren en tuinhuisjes vond.

Dat lijkt me dus gewoon verdraaiing van de feiten en paniekzaaierij die ik een serieuze nieuwszender onwaardig vind.

Het verhaal deed me wel denken aan sommige mensen die ik ken. Die zichzelf achter zware sloten verschuilen. Sloten die soms zo verroest zijn dat ze nauwelijks open te krijgen zijn. Die een speciale behandeling vragen. Zouden daar ook slagsleutels voor bestaan?

Zijn jouw sloten in orde, zijn ze nog open te krijgen, of staan ze juist altijd los? Ben jij hermetisch afgesloten of een open boek?

Geen opmerkingen: