dinsdag, maart 14, 2006

Dreigement?

Nadat oud-politicus Hans Dijkstal in een eerder advies concludeerde dat de salarissen van de Kamerleden met niet meer dan 2% hoefden te stijgen komt de Kamercommissie emolumenten nu met een heel ander conclusie: hen lijkt een verhoging van € 612 (ruim 9%) op zijn plaats.

De kamerleden van CDA, VVD en D66 gunnen zichzelf van ganser harte een voorschot op het aan ons beloofde zoet. Dat kon ze wel eens zuur opbreken. PvdA, Groen Links en SP, die eerder ook al de salarisverhoging voor wethouders en gedeputeerden van de hand wezen, zijn het hier namelijk absoluut niet mee eens.

Reden voor het CDA om met een ferm dreigement te komen: als (met name) de PvdA niet meewerkt is ook de salarisverhoging van 30% voor de ministers van de baan. Eh, jongens, ho even. De ministers, hoeveel daarvan waren er ook al weer van de PvdA? Nul? Dan zal de PvdA vast daverend onder de indruk zijn van dit dreigement.

Wat mij betreft houden ze jullie mooi aan je dreigement want die verhoging, voor mensen die toch al geen enkel probleem hebben met het kopen van broodbeleg en een lekker stukje vlees, vond ik toch al te gek voor woorden.

Geen opmerkingen: