vrijdag, maart 03, 2006

Maart roert zijn staart.

Even snel een logje voordat mijn moeder, die tot zondag hier logeert, wakker is. Het is nu eenmaal niet bepaald gezellig als ik de halve dag achter de pc ga zitten dus ik lees op het ogenblik wat minder mijn dagelijkse lijstje nieuwssites. Ook het lezen en reageren op logs blijft er een beetje bij.

Ik weet dus niet wie de laatste domme opmerking heeft gemaakt (zal wel weer een politicus zijn), wie er waarvoor zijn excuses heeft aangeboden (idem), noch wie er nu weer modder naar wie heeft gegooid (ook idem).

Wat ik wel weet, omdat ik daarvoor alleen maar uit het raam hoef te kijken, is dat maart dit jaar behoorlijk heftig bezig is zijn staart te roeren. Mijn moeder had woensdag bijna een uur langer nodig om hier te komen dan anders omdat in de nacht van dinsdag op woensdag een leuk laagje van het een of andere witte goedje naar beneden was gekomen. Hier was het maar één centimeter, maar elders was het kennelijk aanzienlijk meer. In de loop van de dag smolt het bijna allemaal weg, maar in de nacht van woensdag op donderdag werd een herhaling vertoond, nu met een centimeter of 4 van dat spul. Ook dit smolt weer grotendeels weg, ondanks pogingen in de loop van de dag wat aanvullingen rond te strooien.

Toen ik vanmorgen uit het raam keek bleek dat de weergoden kennelijk familie van de commerciële omroepen zijn. Alweer hebben ze in de loop van de nacht hetzelfde programma getoond, met tot gevolg dat er weer een fraai laagje sneeuw ligt.

Een en ander betekent wel dat er van het op orde brengen van de tuin voor het voorjaar echt losbarst weinig terecht komt. De natuur blijkt zich echter van dit kleine ongemak weinig aan te trekken, na de nu uitbundig in bloei staande sneeuwklokjes beginnen ook de boshyacinten, narcissen en krokussen in rap tempo hun hoofd boven de grond uit te steken, knoppen van allerlei struiken beginnen er steeds voller uit te zien, klaar om uit te lopen, en vogels beginnen bij ieder moment zonneschijn steeds vrolijker te klinken.

En ondertussen vermaak ik met met het typen van notulen, het invullen van belastingpapieren, het door de sneeuw glibberen om de nodige boodschappen in huis te krijgen en uiteraard met het het koken van wat grotere hoeveelheiden dan anders. Tot en met vandaag gewone dingen als bloemkool, bietjes en vandaag spercieboontjes. Morgen moeten het varkenshaasjes worden, met champignons en roomsaus.

Ook volgende week zullen jullie het zonder mijn blik op het nieuws moeten stellen, want dan zit ik weer een keer een weekje in Brabant, er van uitgaande dat ze niet zoveel van dat witte spul naar beneden gooien dat de NS er helemaal door van slag raakt. Voor die tijd vind ik vast nog wel een gelegenheid om hier nog wat neer te gooien zodat jullie toch wat leesvoer hebben tijdens mijn afwezigheid.

Geen opmerkingen: