vrijdag, april 14, 2006

Koffers al gepakt?

En? Hebben jullie allemaal je koffer al gepakt? Oh, jullie gaan niet weg met de Paasdagen? Prima, daar ging het ook helemaal niet over, maar jullie hebben het nieuws natuurlijk weer eens niet goed gevolgd.

Ik zal het dan nog maar een keer extra uitleggen.

Allereerst schaf je een koffertje aan, bij voorkeur aluminium. Vervolgens begin je met het vullen van de koffer. Talkpoeder, een kwastje, plakband, Luminol en een ultravioletlampje (die dingen die ze gebruiken om papiergeld te controleren zijn heel geschikt). Dan nog wat wattenstaafjes en luchtdicht af te sluiten buisjes en wat doekjes of gaasjes (wel geurloos dus neem bijvoorkeur steriele gaasjes in een ongeopende verpakking). Een pak gips en een bakje om dit in aan te maken hoort er uiteraard ook bij. En vergeet vooral de flacon water niet, anders heb je nog niets aan het gips. Dit vul je aan met een voorraadje latex handschoenen en een overall (kijk eens bij de automaterialenwinkel, die verkopen van die pechsetjes met een plasticoverall, overschoentjes en een kapje voor op het hoofd) en een mondkapje (bijvoorkeur bietsen bij de Spoedeisende Hulp van het ziekenhuis, maar als dat niet lukt kunnen die uit de DHZ-zaak er ook mee door).

Om alles netjes af te ronden verdiend het aanbeveling een en ander nog aan te vullen met een vergrootglas, een pijp en een grappig hoedje.

Zo nu zijn jullie helemaal klaar voor het sporenonderzoek na de eerstvolgende inbraak. Nu maar hopen dat ze niet de computer meenemen anders kun je niet eens aangifte doen en de politie vragen het bewijsmateriaal even op te halen.

Geen opmerkingen: