woensdag, mei 17, 2006

Ik heb het niet geweten.

Dat is wat Rita, vasthoudend als zij is, blijft volhouden over de leugens van Ayaan. Dat het een paar weken terug in een telefoongesprek naar voren is gekomen? Dat is niet waar. OK, kan gebeuren dat het haar zo midden in een telefoongesprek even is ontgaan of dat de inhoud van het gesprek niet helemaal juist wordt weergegeven.

Er was al geruime tijd email contact met Ayaan, waarop uit haar adres haar ware naam bleek. Nooit gezien. OK misschien heeft ze de mails nooit persoonlijke gezien, of alleen van de inhoud kennis genomen en nooit op het adres gelet, of misschien heeft ze het als een alias gezien zonder er verder bij na te denken.

Maar het heeft ook in het boek van Ayaan gestaan, dat begint er nota bene mee. Een boek dat geheel gaat over vreemdelingen en zaken die daarmee verband houden, dus het beleidsterrein van Rita bestrijkend. Een boek van een landgenoot, een partijgenoot zelfs, een mede politica. En dat zou ze niet gelezen hebben? Nogal onwaarschijnlijk.

Dus ze staat of glashard te liegen, of ze heeft een totale desinteresse voor wat er speelt op haar beleidsterrein en het interesseerd haar geen moer wat er op dat gebied gepubliceerd wordt. Allebei de mogelijkheden lijken mij zeer kwalijk en een goede reden maar eens goed na te denken of deze minister wel te handhaven valt.

In mijn waardering is ze weer een stuk dieper gezakt. En ik zou toch al een put moeten laten slaan als ik het lijntje dat die waardering weergeeft ver genoeg door wil kunnen trekken.

Geen opmerkingen: