woensdag, mei 17, 2006

Weekje Rijswijk, dag 2 - deel 2

Na het bezoek aan Sealife hebben we eerst ergens een kopje koffie gedronken en daarna op een bank op de boulevard ons lunchpakket verorberd. Daarna hebben we de wind en het daardoor rondwaaiende zand getrotseerd om de resultaten van het voor de 16e keer gehouden "International Sandsculpture Festival" te bewonderen. Het thema was dit jaar Mozart, maar de eerste sculptuur die we tegen kwamen was van een strandtent die buiten het festival om een eigen zandbak had ingericht met een grote sculptuur en de mogelijkheid voor bezoekers daaromheen eigen sculptuurtjes te maken.

Daarna volgde echter een aantal sulpturen die op meer of minder duidelijke wijze op het thema betrekking hadden. Ik kan onmogelijk alle foto's van de diverse details gaan plaatsen (dat zijn er een stuk of 80 en ik denk dat de pagina dan wel heel erg traag gaat laden) dus jullie zullen het moeten doen met een klein overzicht. Als je het allemaal goed wilt zien zul je toch een keer zelf naar Scheveningen moeten. En daar moet je niet te lang mee wachten: hoe lang de sculpturen blijven staan is grotendeels afhankelijk van weer en wind.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us


De sculptuur die ik echter het mooiste vond was die van het team dat luisterde naar de naam "Die fantastische vier Mozartkugeln mit Schnaps". Ik citeer even een stukje uit het Haags Nieuwsblad dat dit werkstuk prima omschrijft: "Hoog torent een angstaanjagende magere Hein uit boven het strand. Wanhopig krioelen kleine mannetjes, toekomstige slachtoffers van de beul des doods, in het rond op de flanken van de sculptuur met de titel "Mozart en zijn heilige muziek" die alles te maken heeft met het Requiem dat Mozart in zijn laatste ogenblikken componeerde" Eén van de maaksters verteld: "De Dood trekt de pianotoetsen weg onder zijn vingers"

Ik sta niet alleen in mijn keuze voor dit werkstuk als mooiste van dit jaar: het werd ook gekozen als "Carver's choice", een eretitel die zoveel betekend als "door de collega's gekozen".

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us


En zoals de vaste bezoekers inmiddels wel gewend zullen zijn: de thumbnails zijn weer aanklikbaar voor een grotere weergave.

Geen opmerkingen: