zaterdag, juni 24, 2006

MotoGP: Edwards van start tot....

Nou niet de finish. Edwards leidde van de start tot halverwege ronde 25 (van 26) , werd toen door Hayden die al de hele tijd in de achtervolging was gepasseerd, maar wist in de laatste ronde weer terug te komen naar de eerste plaats. Hij en Hayden gingen naast elkaar de Geert Timmer bocht (de laatste s-bocht voor de finish) in. Hayden ging in een laatste poging te hard en raakte aan de linkerkant buiten de baan en moest het gas los laten. Een gelopen race dus voor Edwards? Nee: die had geen zin om alsnog te verliezen en had in die laatste bocht daardoor ook het gas iets te ver open staan, raakte net even naast de baan en verloor op spectaculaire wijze de controle over de machine. Edward schoof de berm in terwijl zijn motor op eigen houtje richting finish ging maar niet koersvast bleek en in de bandenstapels eindigde.

Edwards raapte de machine nog wel weer op en eindigde uiteindelijk als 13e.

En de geblesseerden? Die maakten alledrie, waarschijnlijk door de pijn, een keer een stevige stuurfout waarbij ze buiten de baan raakten, maar wisten alledrie de finish te halen. Bovendien haalden alledrie punten: Melandri werd uiteindelijk 7e, Rossi 8e en Capirossi (die met wat gekneusde ribben en wat bloed achter de ribben de meeste pijn had) kreeg met zijn 15e plaats toch nog 1 puntje mee.

De stand in het kampioenschap is weer aardig door elkaar gehaald. Alleen Hayden was eerste en blijft eerste, nu met 144 punten. 2e is nu Pedrosa met 102, gevolgd door Capirossi (100) en Rossi en Melandri (beiden 98).

Hayden staat nu dus 46 punten voor op Rossi. De optimisten die in de poll van de MotoGP website nog steeds verwachten dat Rossi al voor de zomerstop (over twee wedstrijden) de leiding in het kampioenschap zal overnemen(ca. 2 van de 3 mensen die de poll invulden) mogen zich eens op de kop gaan krabben. De kans dat Rossi alsnog wereldkampioen wordt acht ik echter met nog 9 wedstrijden te gaan nog niet verkeken.