maandag, september 04, 2006

Bedondert.

Ik heb de afgelopen tijd hier en in reacties bij andere logs diverse keren aangegeven dat,als het om de kosten van de vergrijzing ging, er heel andere scenario's waren dan die welke we door de regering voorgeschoteld kregen(waarbij ik meestal verwees naar dit artikel). Diverse punten die ik daarbij aangaf worden nu uit onverwachte hoek bevestigd.

Balkenende ging in een toespraak bij de opening van het academisch jaar aan de Universiteit Twente op een en ander in en zei daarbij onder meer:"We moeten ophouden de vergrijzing voortdurend als probleem te bestempelen." en " 'de' vergrijzingskosten bestaan niet; er gaan vele ontwikkelingen achter schuil. Zo zullen de kosten van de AOW stijgen, maar nemen ook de belastinginkomsten uit pensioenen toe."

Ze weten het dus wél. En dan krijg ik het gevoel dat we de afgelopen jaren doelbewust bedonderd zijn en met die doemscenario's om de oren geslagen om al het zuur dat over ons uitgestort werd te verkopen.

En die gedachte zorgt er dan weer voor dat ik me nu nog meer bedondert voel door deze regering dan ik mij toch al voelde.

Geen opmerkingen: