zaterdag, september 16, 2006

De neus op de feiten.

Eerder deze zomer stelde het CDA zich nog achter minister Hoogervorst, en dat zelfs tegen de wil van het CDA-congres, toen deze ondanks berichten van de vijf grootste zorgverzekeraars dat de noclaimregeling een administratief gedrocht was dat mogelijk zelfs meer kostte dan het opleverde en dat niet werkte, verkondigde dat het van belang is dat de regeling blijft bestaan omdat dit een prima regeling was om de burger met de neus op de feiten te drukken.

Nu heeft het FNV de beschikking over cijfers van het CPB die aangeven dat de besparing die de regeling opleverd geen 2 miljard is maar slechts 150 miljoen. Het eerste waar ze zich druk om gaan maken is vervolgens het feit dat het FNV de cijfers eerder had dan de politieke partijen (zou het misschien een kwestie van vragen zijn? En heeft het CDA het wellicht nooit interessant gevonden om dat te doen?).

Maar dan komt het: Verhagen deelt mee: "Als de informatie klopt dan zijn wij de eersten(??) om de no-claim af te schaffen en zal ons verkiezingsprogramma worden aangepast". Vreemd dat toen diezelfde informatie van de zorgverzekeraars kwam de vraag of deze informatie juist was niet gesteld werd.

Proberen ze nu alsnog schadevrij door de verkiezingen te komen en heeft hun nu plotseling zeer prompte reactie misschien meer te maken met de verkiezingen dan met een werkelijk besef dat deze regeling van het begin af aan onzinnig en tot mislukken gedoemd is geweest (zoals ook de medicijn knaak, de eigen bijdrage bij specialistenbezoek e.d. dat al waren)?
Ik hoop dat de kiezer ze hiervoor met een fikse korting beloont: op het aantal zetels. Dat lijkt me een prima regeling om ze met de neus op de feiten te drukken.



??: ik had dergelijke plannen meen ik toch al veel eerder gehoord, en dat was niet van het CDA.

Geen opmerkingen: