vrijdag, oktober 20, 2006

Er is geen beginnen aan.

Graag had ik nog wat aandacht besteed aan wat de afgelopen dagen in het nieuws was. Maar wat moet ik er dan uitpikken?

Verdonk die in een discussie over de 26000 asielzoekers die nog steeds niet weten waar ze nu eigenlijk aan toe zijn het burkaverbod er aan de haren bijsleept, daarmee vooruitlopend (deed ze dat al niet vaker, ik herinner me bijvoorbeeld iets in de trant van "er is adequaat gehandeld") op het advies van de commissie van 7 wijze mannen dat duidelijkheid moet geven over zowel de haalbaarheid als de wenselijkheid van een dergelijk verbod?

Het kabinet dat ondanks de toezegging bij de start dat er geen omstreden besluiten zullen worden genomen een beslissing neemt over doorgaan met het geldverslindende vliegtuigjes project?

Het feit dat er 2 pelotons extra naar Uruzgan zouden moeten omdat de 1400 man die er nu zitten het te druk hebben met zichzelf heel houden om nog aan opbouwwerk toe te komen? (als ik het goed begrijp moeten die honderd man voor elkaar krijgen wat die 1400 kennelijk niet kunnen: de rust zodanig handhaven dat er door die 1400 man inderdaad opgebouwd kán worden, een lekker schouderklopje voor de manschappen die er al zitten denk ik zo).

De zorg die van het ene probleem in het andere rolt? Zijn het niet de huisartsen die patiënten van bepaalde verzekeraars die erg slecht van betalen zijn niet meer dreigen te helpen zonder eerst betaald te worden dan zijn het wel weer de anesthesisten die met verouderde en daardoor onveilige apparatuur blijken te moeten werken.
Of de werkdruk voor de huisartsen en specialisten die zoveel bureaucratie op hun bord krijgen dat er steeds minder tijd overblijft voor de patient.
Of de dreigende golf ontslagen in de zorgverzekeringsbranche nu door de concurrentie op de premies de kosten drastisch gedrukt dienen te worden (hoe dat de patient ten goede gaat komen - en de artsen die op uitbetaling van hun declaraties wachten- laat zich raden).
Of de huisartsen die met zoveel extra bezoekjes vereerd worden dat er een overschrijding van de post huisartsenzorg dreigt met 50 miljoen euro(zou dat misschien kunnen komen doordat de huisarts niet onder de noclaim valt en andere artsen wel zodat mensen liever niet naar de specialist doorverwezen worden en vaker de huisarts nog eens extra laten kijken? En zou dat er niet toe kunnen leiden dat als ze uiteindelijk toch bij de specialist belanden de behandeling juist duurder blijkt te worden?)

De lijst is naar aanleiding van een paar dagen nieuws naar het schijnt eindeloos aan te vullen met punten waarover een discussie mogelijk is. Er is geen beginnen aan zelfs maar te proberen alles mee te nemen. Dus daar begin ik inderdaad maar niet eens meer aan. Ik ga gewoon kijken wat zich vandaag zoal voordoet en laat het nieuws van de afgelopen dagen verder maar rusten in de hoop en verwachting dat de echt belangrijke zaken wel door andere loggers zullen zijn opgepikt.

Geen opmerkingen: