dinsdag, oktober 17, 2006

Geflits(t).

Enige tijd geleden kon ik eindelijk de nalatenschap van een overleden vriend definitief afhandelen. Voordeel daarvan was dat ik ook de door mij voor die afhandeling gemaakte onkosten terugkreeg.

Een belangrijk deel daarvan heb ik gisteren weer uitgegeven: mijn digitale camera heeft een keurige ingebouwde flitser maar die dingen zijn niet bepaald ideaal voor het fotograferen van b.v. schilderijen. Je krijgt dan midden op het schilderij een prachtige wite vlek te zien van de flits. Dat is op te lossen met indirect flitsen via een geschikt oppervlak als een witte muur of plafond maar met een vaste flitser kan dat niet. Reden om op zoek te gaan naar een flitser met draai- en neigbare kop zodat ik de hoek van de flits helemaal zelf kan bepalen. Flitsers met neigbare kop genoeg maar dat betekend dat je afhankelijk van het beschikbare reflectievlak alleen horizontaal of alleen vertikaal kunt fotograferen en daarom wilde ik de kop ook draaibaar hebben.

Probleempje bij de zoektocht was dat Konica/Minolta inmiddels niet meer bestaat. Ze zijn overgenomen door Sony en uiteindelijk bleek Sony over een geschikte flitser te beschikken. Wat duurder dan begroot maar dan heb ik ook wel een flitser met richtgetal 56. Daarmee kun je ook over de volle lengte van een redelijk grote zaal heel behoorlijk fotograferen.

Mocht iemand dus in Friesland geflitst worden dan kan het meevallen: misschien verschijnt er in plaats van een enveloppe van het CJIB op de deurmat een foto op dit weblog die je bekend voor komt.

Geen opmerkingen: